BŞEÜ SENATOSUNDAN ABD VE İSRAİL'E KINAMA

BŞEÜ SENATOSUNDAN ABD VE İSRAİL'E KINAMA

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu, Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından, Filistin halkının gerçekleştirdiği protesto yürüyüşüne İsrail askerlerince yapılan silahlı saldırıya ilişkin bir kınama mesajı yayımlayarak, "Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyor, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı tutumunu lanetliyoruz” denildi. 

BŞEÜ Senatosu'nun mesajında şu ifadelere yer verildi:

"14 Mayıs 2018 günü Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden silahsız Filistin halkı üzerine İsrail askerleri tarafından ateş açılarak onlarca Filistinli hunharca katledilmiş, binlercesi de yaralanmıştır. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu vahşet, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

ABD ve İsrail’in bu tutumu, Filistin meselesinin müzakereyle ve çok taraflı bir şekilde çözümünü amaçlayan barış sürecini baltalamış ve sadece Filistin-İsrail barışını değil Orta Doğu’nun huzur ve istikrarını da tehlikeye atmıştır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, 1968 yılı 252 Sayılı ve 1980 yılı 476 Sayılı Kararları ile İsrail’in, Kudüs’ün statüsünü değiştirmeyi hedefleyen her türlü yasama ve yürütme faaliyetini geçersiz kabul etmesine rağmen, bu kararlara uymayan devletlere hiçbir yaptırım uygulamaması ise son derece düşündürücüdür. Bilinmelidir ki; Filistin meselesi kalıcı ve adil bir çözüme kavuşmadıkça,  Filistin halkına karşı adaletsiz yaklaşımlar sürdükçe, ne bölgesel ne de küresel huzur ve istikrar mümkün olacaktır.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Senatosu olarak mazlum Filistin halkının acılarını derinden paylaştığımızı ve tüm koşullar altında yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyor, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı tutumunu lanetliyoruz."

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2205 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.