BU COĞRAFYA TEKRAR ÖN PLANA ÇIKMAYA BAŞLADI

BU COĞRAFYA TEKRAR ÖN PLANA ÇIKMAYA BAŞLADI

Turist Rehberi Sinan Ercan, Bilecik'in turizmde hak ettiği yeri bugüne kadar alamadığını belirterek: 'Ancak son yıllarda kendi tarihimize duyduğumuz önemle beraber, Osmanlı'nın kurulduğu bu coğrafya tekrar ön plana çıkmaya başladı." dedi.

Bilecik'in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Bilecik Belediyesi ile işbirliği içinde Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 29-30-31 Mart tarihlerinde turizm rehbelerine yönelik gezi düzenlendi. 

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Çanakkale illerinden gelen 45 turizm rehberinin katılımlarıyla gerçekleştirilen programda Bilecik'in turizm değerleri incelendi. Gezi programı sonrasında Gölpark Çınar Bahçe'de değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Değerlendirme toplantısında İstanbul Rehberler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Turist Rehberi Sinan Ercan, turist rehbeleri adına bir konuşma yaptı. Rehber Ercan, Bilecik'in turizmde hak ettiği yeri bugüne kadar alamadığını ifade ederek: "Ancak son yıllarda kendi tarihimize duyduğumuz önemle beraber, Osmanlı'nın kurulduğu bu coğrafya tekrar ön plana çıkmaya başladı" dedi. 

Turist Rehberi Ercan şöyle konuştu: "Turizm çok önemli bir sektör. Yıllardır bizler mesleğimiz icabı hem yurt içinde hemde yurt dışında pek çok yeri çok iyi biliyoruz. Ama bu bildiğimiz yerler çoğunlukla en çok bilinen yerler. 15 yıldır rehberlik yapıyorum. Kapadokya'ya kaç kere gittiğimi bilmiyorum. 

İstanbul'da da yaşıyor olmama rağmen, bunca yıldır bu kadar yakın bir kente, yeterli önemi ve değeri vermediğimi hissettim burada bulunduğum 3 gün boyunca. Bilecik yakın zamana kadar turizmde adını duyurmuş bir il değildi. Ancak son yıllarda kendi tarihimize duyduğumuz önemle beraber, Osmanlı'nın kurulduğu bu coğrafya tekrar ön plana çıkmaya başladı. Bu 3 gün boyunca şunu gördüm, Bilecik 3 büyük ilin İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük illerin ortasında, kritik bir yerde olmasına rağmen turizmden hak ettiği yeri alamamış. Ben kendi açımdan da öz eleştiri yapayım. Defalarca geldim geçtim Bilecik'ten ama bende gereken değeri verememişim. Çok güzel yerler varmış Bilecik'te. Çok iyi ağırlandık Bilecik'te. Osmaneli'ni çok beğendim, Söğüt inanılmaz güzeldi, Bilecik merkez de çok güzeldi. Burada 3 günde kazandığımız donanımlar, Bilecik'in turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için, Bilecik'in hak ettiği yeri alabilmesi için önemli olacaktır. Biz burada 3 gün boyunca misafirdik inanıyorum ki ilerde buralara kendi guruplarımızla gelip bir ev sahibi gibi gezdirip ziyaret ettireceğiz. İnşallah burada gördüğümüz ilginin karşılığını verebiliriz" dedi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3067 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.