BU İŞ MAHKEMEDE BİTER!

BU İŞ MAHKEMEDE BİTER!

İl Özel İdaresi'nce ihaleye çıkarılan ve Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün tarafından 7 yıllığına yap işlet devret modeliyle kiralanan, kamuoyunda 'Kaçak Konak' olarak bilinen Konak Kafe Restaurant'ın ruhsat ve imar konularındaki uyuşmazlıklar İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının 16. birleşiminde gündeme geldi. 

'Kaçak Konak' olarak nitelendirilen işletmeyle ilgili Vali Elban'ın araştırma yapılmasını istemesi üzerine, sözleşmeye aykırı olarak 300 m2 ve iki kat yerine, 1260 m2 ve iki buçuk kat kullanım alanlı olarak Bilecik Belediyesi'nce ruhsatlandırılan tesisin kamu yararı oluşturup oluşturmayacağı incelenecek. İl Özel İdare'nin yükleniciyle olan sözleşmesinin devam ettirilip, ettirilmeyeceği karara bağlanacak. 

Hatırlanacağı üzere, Bilecik İl Özel İdaresi eski vali konağı arsasını 300 m2 iki kat olarak ihaleye çıkardı ancak belediye buranın imar durumundan dolayı 99 m2 taban alanından 198 m2 inşaat yapılabileceğini belirtti. 

İl Özel İdaresi'de belediyenin bu imar durumunu yükleniciye bildirdi ancak yüklenici Mehmet Ergün şartları kabul etti. Ancak şartların dışında bir bina yapılması üzerine yaptığımız haberlerin ardından belediye bu tesise ruhsat vermeyerek ceza kesti. İhaleyi alan Mehmet Ergün'e de yeniden ruhsatlandırma yapması için süre verildi. 

Gelinen süreçte, İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının 16. birleşiminde bahse konu tesisin Bilecik Belediyesi'nce 1260 m2 üzerinden ruhsatlandırdığı öğrenildi. Özel İdare'den oluşan bu yeni durum karşısında sözleşmeyi devam ettirip ettirmeyeceğine karar vermesi istendi. 

İl Genel Meclisi'nde görüşülen konuyla ilgili meclis üyeleri arasında görüş ayrılıkları yaşandı. AK Parti grubu, konunun iyice irdelenmesi ve meclisi zan altında bırakacak bir karara imza atmamak için konunun önümüzdeki aylarda görüşülmesini talep etti. 

İl Genel Meclis Başkanı ise maddeyi komisyonlara göndererek, meclis çalışma süresi içerisinde karara bağlanılmasını önerdi. 

'BAKANLIKLARDAN GÖRÜŞ ALALIM'

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım, gündem maddesini komisyonlara göndererek ilgili Bakanlıklardan görüş alınmasını teklif etti. Konunun iyi irdelenmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, meclisin Kasım ayı içerisinde yoğun çalıştığını belirterek kesin kararın Aralık ayı toplantısında verilmesini önerdi. 

'KANUNLARI MI UYDURUYORUZ!'

AK Partili Ertuğrul Torun'da acele karar verilmemesi gerektiğini ve alınacak yanlış bir kararın tüm meclis üyelerinin başına dert açacağını söyledi. Uyuşmazlıkların çözümü noktasında kanunların bazı şeylere uydurulması şeklinde adım atılırsa meclis üyelerinin denetçi kurumlarca soruşturmalar geçirebileceğinin altını çizen Torun,"Acele etmeyelim" dedi. 

Konunun İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile AR-GE komisyonlarına gönderilmesine oyçokluğu ile karar verildi. Oylamada AK Parti grubu red yönünde oy kullanırken, CHP ve MHP grupları ile meclis başkanının kabul oylarıyla karara bağlandı.

Komisyonlar, konuyla ilgili çalışacak ve konu yeniden meclis gündemine getirilerek karara bağlanacak. 

Öte yandan, ihale şartnamesine uygun şekilde yapılmayan tesise 1260 m2 üzerinden ruhsat verilmesinin ardından ihaleye giren diğer kişilerin konuyu mahkemeye taşıyarak şikayetçi olup olmayacakları merak ediliyor. 

Ayrıca kamu yararını gözetecek İl Genel Meclisi'nin 300m2 iki kat olarak 16 bin 500 liradan kiraladığı iş yerini 1260 m2 iki buçuk kat üzerinden yine aynı paraya kiralamasının kamunun yararına mı, zararına mı olacak? sorusu cevap bekliyor. 

Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum