BU MEMLEKET BU KADAR MI SAHİPSİZ?

BU MEMLEKET BU KADAR MI SAHİPSİZ?

Kamu binası 3 yıldır alkolik ve madde bağımlılarının mekânı oldu.

Bozüyük’te uzun yıllar fiziki olarak oturulabilecek durumda olmadığı halde kütüphane olarak hizmet veren eski kütüphane binasının akıbeti belirsizliğini koruyor. Öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu alanda yer alan kamu binası 3 yıldır alkolik ve madde bağımlılarının mekânı oldu. 

Binanın tahliyesinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen bina ile ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Boşaltılmasının ardından kaderine terk edilen bina alkolik ve madde bağımlılarına ev sahipliği yapıyor. 4 Eylül Mahallesi’ndeki öğrenci yoğunluğunun en fazla olduğu bir alanda bulunan metruk bina, başta öğrenciler ve mahalle sakinleri için büyük tehlike oluşturuyor. Bu duruma tepki gösteren veliler ise, "Her gün çocuklarımız o binanın önünden defalarca gelip geçiyor. ’Binanın camlarına bu binaya girmek tehlikeli ve yasaktır’ yazısı asarak hiçbir güvenlik önlemi almadan yarın öbür gün yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun mesuliyetinden kaçamazsınız. Ayrıca yaşanabilecek can ve mal kayıplarına karşı ilgililerden gerekli önlemleri almalarını talep ediyoruz. Bina özellikle akşam saatlerinde bali ve tinercilerin, ayyaşların mekânı oldu. Akşam olunca binanın yanından geçmeye korkuyoruz. Yaklaşık 3 yıl önce yıkılma tehlikesine karşı boşaltılan bu binanın akıbeti ne olacak? Bu konudan son derece rahatsızız ve tedirgin oluyoruz. Özellikle sabah akşam çocuklarımızın bu binanın yanından geçerek okullarına gidiyor olmaları bizi son derece huzursuz ediyor. Bu bina bir vatandaşa ait olsaydı çoktan gerekli yaptırımlar uygulanmıştı. Ancak kamu binası olunca devleti temsil edenlerin aciziyeti net bir şekilde ortaya çıkıyor. 3 yıldır bu bina bu halde duruyor. Bu memleket bu kadar mı sahipsiz? Diyerek bu konuda yetkilileri göreve davet ediyor ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz" dediler.

bu-memleket-bu-kadar-mi-sahipsiz2.jpg

Edinilen bilgilere göre, daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan binanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildiği iddia edildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de binanın yıkılması konusunda İl Özel İdaresiyle gerekli yazışmaların yapıldığı iddia edilirken uzun süredir bir sonuç alınamadığı ortaya çıktı.

bu-memleket-bu-kadar-mi-sahipsiz3.jpg

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 5642 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum