MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

Bu ne düşüncesizlik!..

Bu ne düşüncesizlik!..

Bugün 5 Aralık. Bilecik mülakaatının yıldönümü.

Sevr’in yırtıldığı Cumhuriyetin kurulmasındaki önemli bir an.

Konuya ilişkin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarih bölümünde milli mücadeleyi çalışan ve eserleri olan önemli bir isim var. Doç. Dr. Taner Bilgin.

Kendisiyle bugün 5 Aralık’ı Basın Masası programında konuştuk.

İlimizde de 5 Aralıkla ilgili bazı programlar düzenleniyor. Ancak devletimizin düzenlediği bu programlara konuşmacı olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarih bölümünden konuyu çalışmış bu konuda eserleri olan bir insanın konuşmacı olarak davet edilmemesine çok üzüldüm. İnsan “bu ne düşüncesizlik!..” demekten kendini alamıyor.

Bugün Devletimizin yaptığı programda 5 Aralık’ı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarih bölümü hocalarının, özellikle milli mücadeleyi çalışmış, bu konuda eserleri olan hocalar anlatmayacaksa kim anlatacak merak ediyorum.

Kim anlatacaksa ne anlatacak emin olun merak da ediyorum.

Bu konuda kendimize de özeleştiri yapalım

Geçen sene içersinde de benzer programlarda işin uzmanı varken alakasız kişilerin konuşmacı olarak davet edildiğini gördüm. Eleştirdik mi?

Hayır!..

Basın olarak biz eleştirmezsek hata yapılmaya devam ediyor.

Uzun zamandır Basın Masası programlarını çekemedik. Hatta köşe yazılarımı da aksattım. Bizler de demek ki görevimizi tam yapmamız gerekiyor.

Okuyucularımızın, takipçilerimizin ısrarı ve eksikliğini hissetmesi, bizim de bu yöndeki özeleştirilerimiz üzerine programlarımızı kış boyunca aksatmadan devam ettirmeye çalışacağım.

Yaptığımız Basın Masası programlarında Bilecik için kafa yoran, eli kalem tutan, söyleyecek bir sözü olan her görüşten arkadaşlarımızla Bilecik’in o hafta gündeminde olan konuları konuştuk ve değerlendirdik.

Değerlendirdiğimiz konularla ilgili bazen yetkililer harekete geçti, eksikliği aksaklığı giderdi.

Bazen programımızda değerlendirdiğimiz bir konu yetkililere fikir vermiş oldu.

Bazen de kamuoyu baskısı oluşturdu.

Bir müddet programı çekemeyince eksikliğinin hissedilmesi de bizleri memnun etti diyebilirim.

Basın Masası programlarında sadece siyaseti değil bugün yaptığımız gibi bazen tarih konuşmayı, bazen edebiyat konuşmayı da hedefliyoruz.

Bazen röportajlar yapıp halkın gündeminde olan konularla ilgili değerlendirmeler yapmayı, bazen konunun muhatabı olan yetkililerle görüşerek vatandaşı aydınlatmayı hedefliyoruz.

Daha önce belediyelerde “Belediye çalışmalarından memnun musunuz?” röportajları yaptık. Memnunuz diyene hangi icraatlarından memnun olduğunu sorduk. Memnun değilim diyenlere hangi hizmeti alamadınız veya beklentiniz nedir diye sorduk.

Beldelerdeki röportajlarımızın neticesinde o beldenin, ilçenin belediye başkanını Basın Masası’na davet ederek vatandaşların istek ve taleplerini kendilerine sorduk.

Benzer projelerimiz yine var.

İktisatta “İhtiyaçlar sınırsız imkanlar sınırlı” olduğu gibi bizim de yapmak istediklerimiz ve heyecanımız sınırsız ama imkanlar sınırlı.

İmkanımız ölçüsünde yapmaya gayret edeceğiz

Hoşçakalın!.
 

Bu yazı toplam 4115 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR