MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

BU YAKIŞMADI

BU YAKIŞMADI

Raşit Sünnetçi son belediye meclis toplantısında kendisine yakışmayan tutum içersine girdi.. Yazılarımın sert olduğunu söylüyorlar. Raşit'le ilgili mümkün mertebe yumuşak bir yazı yazmaya çalışacağım. Çünkü Raşit Sünnetçi Ertuğrul Gazi Lisesi'den tanıdığım, aynı görüşte olmasak da kibar sohbet edilir bir arkadaş.

CHP'den Belediye Meclis üyesi ve gurup sözcüsü olan Raşit Sünnetçi ayda bir yapılan Belediye Meclis toplantıları için ay içersinde Başkanı ve ekibini zor duruma düşürecek bilgileri toplamaya çalışır ve bunları her ay soru önergesi olarak verir.

Bazen bu soru önergelerinde ayrıntıda haklı olduğu olur. Bazen olmayacak bir soru sorar, sonradan kirişi kırar Başkana teşekkür eder. Başkan'da bu durum karşısında alay etme, küçük düşürme ve mahcup etme yolunu tercih etmeyip hoş sohbete bağlar durumu. Ama maalesef Sünnetçi bu havayı bozdu

Herkesin gönlünde yer etmiş Muhsin Yazıcıoğlu'nun Hakk'a yürüyüşünün seneyi devriyesinde Hürriyet Mahallesindeki spor kompleksine Ak Parti gurubunca Muhsin Yazıcıoğlu spor kompleksi ismi verilmesi teklif edildi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Raşit Sünnetçi'de Salih Korkmaz'ın ismini önerdi. Başkan Salih Korkmaz ismini daha önce bir sokağa verildiğini ve devamında isminin yaşatılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Bu sefer CHP'li bir başka Belediye Meclis Üyesi spor kompleksine Hürriyet Spor kompleksi isminin verilmesini önerdi.

Burada şuna dikkat çekmek istiyorum. CHP'li belediye meclis üyesinin biri Salih Korkmaz'ı diğeri Hürriyet ismini öneriyor. Ardından Raşit Sünnetçi tekrar fikir değiştirip spor kompleksine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesini teklif ediyor.

İşte zurnanın zırt dediği nokta burası. Bu sadece başkanı zor duruma bırakmak için yapılmış bir teklif. Bunun siyasetle falan ilgisi yok. Raşit Sünnetçi Kemal Kılıçtaroğlu'nun ismini teklif etse bu kadar yadırganmaz. 

Bir maddede CHP 'li belediye meclis üyeleri 3 isim önerip adeta döne döne oynuyorlar. Başbakan'ın ismini neden önermişler, açılışı için Bilecik'e gelirmiş. Ülkedeki devasa yatırımların açılışlarına bile gidemeyen, bakanlarını gönderen, yüzlerce açılışı aynı anda merkezden bağlantılar ile yapan, Başbakan'ın gerçekten buraya ismi verildiği zaman geleceğine inanıyor mu acaba  Raşit Sünnetçi?

Neyse CHP iki belediye meclis üyesi sayesinde komik duruma düştü, 5 kişiden oluşan CHP'li Belediye Meclis üyelerinden farklı üç teklif yapıldı. Her ay güzel bir atmosfer içersinde geçen belediye meclis toplantıları, yaptıkları adeta bu sabotaj ile belki de son buldu. Sünnetçi'nin bu gafını başkana karşı olanlar çocuğun oyuncak bulması gibi neredeyse zil takıp oynadı.

Ama şunu söyleyeyim. Bu süreç Başkan Selim Yağcı'ya yaradı. Geçen yerel seçimde Büyük Birlik Partisi'nin Bilecik Merkezde (Belediye başkanlığı için oy kullanılan sandıklarda) İl Genel Meclisinde 900 oyu, Belediye Başkanlığında yanlış hatırlamıyorsam 300 oyu çıktı. 600 oy, bunu koyun bir tarafa. Aynı sandıklarda SP'nin İl Genel Meclisinde 900 oy Belediye Başkanlığında 600 oyu çıktı. Burada da 300 oy fark var. Toplamda 900 oy.

Ak Parti yaklaşık olarak söylüyorum aynı sandıklarda İl Genel Meclisinde 10 bin oy Belediye Başkanlığında 11 bin oy aldı. İşte O bin oyun 600'ü BBP, 300'ü SP ve 100'ü MHP olduğu tahmin ediliyor.

Başkan sadece Ak Parti'den değil, Ak Partiyle beraber bir görüşün, bir davanın yolcularından oy aldı. Bu hareketiyle de bu misyona saygısını göstermiş oldu. Bilecik Belediye Başkanlığında iddiası olmayan BBP yerel seçimde sizce ne yapar.

Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Meral bundan yaklaşık 2 ay kadar önce gazetemize Başkan Yağcı'nın çalışmalarını beğendiğini, tekrar aday olmasını istediklerini söylemişti. 

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun nasıl bir insan olduğunu anlatmayacağım. Böyle bir şahsiyet üzerinden çirkin siyaset yapmaya çalışanlar, kazanın altında kalacaklardır. Raşit Sünnetçi Belediye Meclisinde ayarı kaçırdı. Ben ayarı kaçırmadan yazımı sonlandırayım. Hoşçakalın!..

 

Bu yazı toplam 1452 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR