BUNUN ADI DRAM!

BUNUN ADI DRAM!

Ertuğrulgazi Mahallesi´nde ikamet eden Iraklı aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden Iraklı aile zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Annelerinin evi terk ederek Irak'a gitmesi sonucu dört çocuğuna kendi başına bakmak zorunda kalan babaysa yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.
Ailenin yürekleri burkan durumuna Mahalle Muhtarı Niyazi Aydın sessiz kalmıyor ve ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunuyor. Ancak konuyla ilgili somut adımların atılamaması ailenin acısını daha da artırıyor.
Ailenin yaklaşık 2 yıldır Bilecik'te bulunduğunu ve evin annesinin 2 ay önce aileyi terk ederek Irak'a döndüğünü anlatan Muhtar Niyazi Aydın, ilgili kurum ve kuruluşlardan yardım istedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile gerçekleştirdikleri görüşmelerden henüz sonuç alınamadığını aktaran Muhtar Aydın,"Iraklı ailemizin yardıma ihtiyacı var. 4 çocuk ve bir baba gerçekten zor durumda. Mahalleli olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Annenin evi terk etmesi sonucu baba çocuklara bakmak zorunda olduğundan çalışamıyor ve bu durum ailemizin işini daha da zorlaştırıyor. Bu insanlar çok mağdur. Iraklı aileye gerekli yardımların yapılması lazım. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden gelip evi incelemelerini istiyorum" dedi.
Diğer yandan çocukların çektiği acılar adeta gözlerinden okunurken, korku dolu bakışlarıysa şefkate duydukları ihtiyacı gözler önüne seriyor. Dört çocuk 'Annenizi özlediniz mi?' sorusuna cevap bile veremiyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.