BUNUN ADI İSRAF!..

BUNUN ADI İSRAF!..

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde yer alan yaklaşık 30 yıllık 150 civarındaki çam ağacının; Üniversite yetkililerin açıklamasına göre başka alana taşınmasının ardından, bir yıl sonra aynı yere yeniden ağaç dikimi yapılması dikkat çekti. Bundan bir yıl önce yeşillik olan alanın üniversite yönetimi tarafından beton haline getirildiğini ifade edenler yine aynı yönetim tarafından bu bölgeye ağaç dikimi yapılmasını ‘İsraf’ olarak yorumladı.  Üniversitenin taşındığını söylediği çam ağaçlarının kesildiği iddiasını sürdüren çevreler ise, “Madem yeşil alan istiyordunuz, bir yıl önce çam ağaçlarını neden kestiniz?’ diye sordu. 

Edinilen bilgilere göre, BŞEÜ Yönetimi daha önce yok ettiği yeşillik alanı yeniden canlandırmak adına 100 bin lira değerinde 76 adet ağaç fidanı alımı için ihale gerçekleştirdi. Peyder pey alınan fidanlar ile birlikte çalışma maliyetleri hesaplandığında 200 bin liralık bir harcama kalemi ortaya çıktı. 

Gelinen süreçte, devlet imkanlarının israf edildiği görüşü oluştu. 

Ayrıca, geçtiğimiz yıl ağaç kesim iddialarının gündeme gelmesinden sonra açıklamada bulunan üniversite yönetimi bahse konu alanın sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapacağını belirtmiş ve daha düz bir alanın yerleşkeye kazandırılacağını kaydetmişti. Ancak alandaki ağaçların kaldırılmasından sonra hiçbir sosyal faaliyetin gerçekleşmediği öğrenilerek alanın düz değil beton setler şekilde dizayn edildiği görüldü.

Öte yandan, BŞEÜ yönetiminin şu sorulara cevap vermesi isteniyor:

Madem yenileri dikilecekti neden 30 yıllık çam ağaçları kesildi?

Orman Müdürlüğü'nden bedelsiz ağaç fidanı talep edilmeyip neden satın alma yoluna gidildi?

Bu satın alma işinden kimler kazanç sağladı?

Başbakan ve Cumhurbaşkanı tasarruf çağrısı yaparken BŞEÜ yönetiminin bu müsrif tavrı neden?

Kendi öz kimliğimizi yansıtan çınar, köknar gibi ağaçlar varken niye yurt dışından çok daha fazla paralar harcanarak ithal ağaçlar getirtildi?

bunun-adi-israf2.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum