Büyükbelen Köylüleri şehitlerini unutmuyor

Büyükbelen Köylüleri şehitlerini unutmuyor

Çanakkale Savaşı'nda 84 gencini askere gönderen ve bunlardan 80'ini şehit veren Gölpazarı Büyükbelen köylüleri, her yıl 18 Mart tarihinde şehitlerini yad edip, mevlid okutuyorlar.

Çanakkale Savaşı'nda 84 gencini askere gönderen ve bunlardan 80'ini şehit veren Gölpazarı Büyükbelen köylüleri, her yıl 18 Mart tarihinde şehitlerini yad edip, mevlid okutuyorlar. 

Büyükbelen Köyü'nde bu yıl da mevlid-i şerif okutularak ikramlarda bulunuldu. 19 Mart Pazar günü öğle namazında önce okunan mevlide; Gölpazarı Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Gölpazarı İlçe Müftüsü İbrahim Köç, Gazetemiz Kurucu Sahibi Şadi Erdal ile çevre il ve ilçelerde yaşayan köylüler katıldılar. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü İbrahim Köç' tarafından dua yaptırıldı. Daha sonra pilav ikramında bulunuldu.

golpazari-buyukbelen1.jpg

Uzun yıllardır şehitlerini yad ettiklerini söyleyen Büyükbelen köyü sakinleri; "Bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizden Allah razı olsun. Mekanları cennet olsun. Bir daha geri dönmeyi düşünmeden vatan için cepheye koşan köyümüzün gençlerinden 80'i vatan için şehit olmuşlardır. Sadece 4 genç köylerine dönebilmişlerdir. Bizlerde onlara layık olmaya çalışıyoruz" dediler. 

golpazari-buyukbelen2.jpg

KÖYLÜLERİN KURULUK TALEBİ

Köylerinde son yıllarda ceviz yetiştiriciliğinin çok yaygınlaştığından bahseden köy sakinleri, "Köyümüzde yıllık 1500 Ton civarında ceviz üretilmektedir. Bu bölgede köyümüz cevizciliğin merkezi konumuna gelmiştir. Köyümüzün ihtiyacı olan 60 Tonluk Kantarı kendi imkanlarımızla köyümüze kazandırdık. Kantarın bulunduğu alandaki boş alana bir kuruluk ihtiyacımız vardır. Ceviz tüccarları köyümüzün ve çevre köylerin Cevizlerinin alımını bu alanda yapmaktadırlar. Kantarın bulunduğu alanda üstü kapalı bir yer olursa yağışlı günlerde ürünlerimizi ıslanmaktan korumuş olacağız. Gölpazarı kaymakamımızdan ricamız, bizlere bu konuda yardımcı olmasıdır. Devletimizin, Vatan için canlarını feda edenlerin torunları olarak bizlere bu hizmeti esirgemeyeceğini ümit ediyoruz. Şehitlerimiz canları pahasına bizlere bu vatanı emanet ettilerse, bizlerde daha çok çalışarak, daha çok üreterek Devletimize katkı sağlamak amacındayız. Sayın valimizin sesimizi duyacağına ve isteğimizi yerine getireceğine inanıyoruz." diyerek taleplerini dile getirdiler. 

kuruluk-bekleyen-kantar.jpg

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.