CAM İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

CAM İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI

Şişe-Cam Grubu'na bağlı Bilecik Cam-İş Madencilik çalışan işçiler fabrikalarının önünde toplu iş sözleşmesi yapılması yönünde eylem yaptı. 

Bilecik 2. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Bilecik Cam-İş Madencilik çalışana 90 işçi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kavşağında toplanarak "Sözleşme hakkımız engellenemez", "Sözleşme yapılsın, ücretler artsın" diye sloganlar atarak fabrika girişine kadar yürüdüler. Yürüyüşe Cam Keramik-İş Sendikası Genel Başkanı Birol Sarıkaş ve Genel Sekreter Ergin Ay'da katıldı.

cam-iscileri-eylem-yapti2.jpg

Fabrika önünde bir açıklama yapan Cam Keramik-İş Sendikası Genel Başkanı Birol Sarıkaş, işçilerin birlik olduktan sonra neler yapabildiğini tarihin çok şahitlik ettiğini belirterek, "Bizler birliğimizi gösterebilirsek hakikatten dünyayı hepimiz için daha iyi yaşanılabilir bir hale getirebiliriz. Ama önce kendi evimizden, kendi fabrikalarımızdan başlayacağız. Önce Cam- İş Fabrikası'ndan başlayacağız. Arkadaşlar herkesin gözü bizde. Bizim kazanacağımız başarı, bütün Şişe-Cam işçisini ilgilendiriyor. Şimdi burada şöyle bir şey söylenebilir. Denebilir ki; işçiler burada sendikalıydı, niye siz girdiniz? Arkadaşlar; göstermelik sendikalara işçilerin tahammülü yok. Dört senedir sözleşme denerek oyalanan işçiler, kendi tercihlerini yaptılar. Buradan Şişe-Cam patronlarına sesleniyoruz. Sendika ayrımı yapmayın. Öncelikle biz bu işçileri dün tanıdık, siz 11 senedir çalışıyorsunuz. Bunlar kötü tercih yapmaz. Bunlar sizin üretiminizi sağlayan işçileriniz. Onların tercihlerine saygı duyun, onlarla masaya oturun. Masada her şey çözülebilir. Bizim üretimden gelen gücümüzü kullanmaya zorlamayın. İşveren çağrımıza bir cevap verdi bunu bekleyeceğiz. Ben biliyorum ki bu kararlılıkla biz kazanacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.