CAMİLER RAMAZAN'A HAZIRLANIYOR

CAMİLER RAMAZAN'A HAZIRLANIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan 20'nin üzerindeki cami ve mescitte ramazan ayı için temizlik yapıldı.

2. Abdülhamid Han'a kadar dayanan geleneği sürdüren Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı temizlik yaptığı camileri daha sonra gül suyu ile süslüyor.

Bilecik Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan 20 camide ramazan ayı için temizlik yapılırken, 2. Abdülhamid Han'a kadar dayanan gelenek kentte sürdürülüyor.

Bilecik Belediyesi tarafından Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali Türbesi ve Orhan Gazi Camisinde başlayan temizlik kapsamında kent geleninde 20 cami temizlenerek, gül suyu sıkılıyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halit Doğan, geleneğin 2. Abdülhamid Han'a kadar dayandığını belirterek,  “Bilecik Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlemekte olduğumuz camilerdeki halıların temizliği ve halıların yıkanması işini bu yılda başlıyoruz. Bilecik Belediyesi olarak şehrimizdeki 20 adet cami ve mescitte toplam 8 bin metre kare camilerin halıların temizlenmesi, yıkanması işini ramazan ayına kadar yetiştirerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.  Camilerin temizliği ve halıların yıkanmasından sonra gül kokusu sıkarak cemaatimizin daha güzel kokular içerisinde namaz kılmasını sağlamayı da amaçlıyoruz. Camilerimizin temizliği ve halılarımızın yıkanması geleneği 2. Abdülhamid Hana kadar dayanmaktadır. Bizde bu geleneği Bilecik Belediyesi olarak devam ettiriyoruz. Her yıl gerçekleştirdiğimizi ve vatandaşlarımızın son derece memnun olduğu geleneği önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi amaçlıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum