MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

’’ÇEVRE MÜDÜRÜNÜ HANGİ ÇEVRE KORUYOR?’’

’’ÇEVRE MÜDÜRÜNÜ HANGİ ÇEVRE KORUYOR?’’

“Buna can mı dayanır? Vicdanı olanlar bu sesi duyar!” başlığı ile manşetten verdiğimiz haberde Kurtköy’de çayırlık yeşil alana hafriyat toprağı döküldüğüne dair haber yapmıştık. Yetkililerin derhal bu vicdansızlığa dur diyeceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Adeta hınç alırcasına yeşil alana hafriyat dökmeye devam ediliyor. Çevre Müdürlüğü’nün köye gittikten sonra bile hala yeşil alana hafriyat dökülmesi vatandaşın kafasında soru işaretleri oluşturdu.

Şehirlerde bu yeşilliği sağlamak için onca paralar harcanırken Allah vergisiyle kendiliğinden oluşan çimenlikte, köylülerin harman kaldırdığı, bir zamanların meşhur pehlivanlarından Reşit Karabacak’ın güreş tuttuğu alana hafriyat toprağı atılması üzerine yaptığımız haberde “Resmi plakalı araçlar yetmiyor diye sivil plakalı araçlar kiralanıyor. Kiralanan araçlar şehir içi turu için mi kiralanıyor? Karayolları ve hızlı tren inşasını yapanlar da kontrol edilsin” demiştik. Ancak “Sen misin yazan?” dedirtircesine hafriyat dökülmeye devam edildiği gibi, İl Çevre ve Orman Müdürü Mustafa Yılmaz’da şehir içinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ait hizmet aracı ile tatil günü marketten ve kasaptan alışveriş edip şoförü tarafından evine götürülürken yakalandı.

İl Koordinasyon Kurul Toplantısında Vali Musa Çolak “Çevre konusunda çok hassasız” demesine ve resmi plakalı araçların özel işlerde kullanılmaması yönünde talimatının olmasına rağmen çevreye yapılan bu vicdansızlığa dur demeyen ve hizmet aracını özel işlerinde kullanan İl Çevre Müdürü Mustafa Yılmaz’ın bu cüretkar tavırları “Bilecik İl Çevre Müdürlüğü Bilecik Valiliği’ne bağlı değil mi? Çevre Müdürünü hangi çevreler koruyor” dedirtti.

Çevre Müdürlüğü’ne hizmet aracı olarak kiralanan otomobili özel işleri için kullanan Mustafa Yılmaz, haberin çıktığı gün “Meyvesi olan ağaç taşlanır” diyerek haberin şokunu atlatmaya çalıştığı sıralarda Kurtköy’de yeşil alana hafriyat dökülmeye devam edilmesi “Ağacı anladık da meyveyi göremedik” esprilerine neden oldu.

Vali Musa Çolak’ın bu vurdumduymazlığa bizzat el atıp resmi aracı çevre konusunda kullanmak yerine özel işlerinde kullanan Mustafa Yılmaz hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyordum. Bildiğiniz gibi Sayın Valimizin tayini çıktı. Devlet işleri bakidir. Devamlılığı esastır. Umarım Çevre Müdürü Çevre işleriyle ilgilenmesi için gereken uyarı yapılır. Aksi halde bu müdürü hangi çevre koruyor düşüncesi gündeme oturur. Bizden uyarması.

Bu yazı toplam 1347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR