CHP, ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

CHP, ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanları ve Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ile birlikte Adalet Yürüyüşüne katıldı. CHP, pazartesi günü de Adalet Yürüyüşüne katılmak isteyenler için otobüs kaldıracak.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Adalet mülkün temelidir” anlayışının terkedildiğini belirterek, “Bugün biz adalet için yürüyorsak sorun yürüyenlerde değil bizi yürümek zorunda bıkanlardadır. Bugün biz yürüyorsak bunun tek sebebi adaletsizliktir” dedi.

Tüzün, Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, ilçe başkanları, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ve parti yöneticileri ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

chp-adalet-yuruyusunde2.jpg

Tüzün yürüyüşü değerlendirirken OHAL’den önce hukuk sisteminin budandığını, OHAL kararı ile birlikte hukukun tamamen rafa kaldırıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Yüzbinlerce kamu görevlisi sorgusuz sualsiz, suçlu, suçsuz diye bakılmadan işlerinden atıldı. Onbinlerce insan cezaevlerinde. Kim suçlu kim suçsuz diye bakılmıyor, delil aranmıyor. Milletvekili arkadaşımız Enis Berberoğlu hiçbir delil olmamasına rağmen, bir gazete haberi nedeniyle 25 yıl hapisle cezalandırıldı. Üstelik casusluk gibi komik, içi boş bir suçlamayla.

Ülkedeki bütün kurumlar partili hale geldi. En önemli organlar saraya bağlandı. Atadıkları hakimler, savcılar sarayın gözünün içine bakıyor, buradan gelen işarete göre karar veriyor. Siyasallaşmış yargıdan hak, hukuk, adalet beklemek saflık olur. Adalet mülkün temelidir anlayışı terkedildi.

Sorun bizim yürümemizde değil, sorun bizi yürümek zorunda bırakanlarda. Ağzından çıkanları kulağı duymayanlar çıkıp, ‘Biz bu yolları teröristler için yapmadık’ diyebiliyor. Bir başkası yürümemizi lütufmuş gibi gösteriyor. Bu söylemler halkı kin ve düşmanlığa tahriktir. Bu halkı kutuplaştırmaktır. Yürüyenleri terörist gibi göstermek bu yürüyüşün haklı olduğunun kanıtıdır. Sen kim oluyorsun da, kendini yargı yerine koyup bizleri, bizimle birlikte yürüyenleri terörist ilan etme cesareti buluyorsun. Bizim yürüyüşümüz iktidarın bir lütfu değildir. Anayasal bir hakkın kullanımıdır. Bu yürüyüş bir parti yürüyüşü değildir. Aramızda CHP’li olan da var olmayan da. Bu yürüyüşün tek sebebi adaletsizliktir. 80 milyon vatandaşın adalet hakkının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz.”

CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar da, hukuksuzluklara yeter demek için yola çıktıklarını belirterek, “Biz kuruluşun, kurtuluşun Başkenti Bilecik olarak, kuruluşun ve kurtuluşun partisi CHP olarak vatanımızda adaleti kalıcı olarak yerleştirmek için yürüyoruz. Bir kişi için değil 80 milyon için adalet istiyoruz. Yorulmuyoruz, çünkü haklıyız. Başaracağız, çünkü inanıyoruz” dedi.

chp-adalet-yuruyusunde3.jpg

Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı neden yürüdüklerini anlatırken, “Adalet mücadelesini çocuklarımıza bırakmak istemiyoruz. Bu mücadeleyi bitirelim ki çocuklarımız, özgür, bağımsız, adil bir ülkede huzur içinde mutlu bir şekilde yaşasın” diye konuştu.

CHP Bilecik İl Teşkilatı pazartesi günü de Adalet Yürüyüşü’ne katılmak isteyenler için organizasyon yaptı. İl Başkanı Yaşar, Pazartesi günü Bilecik’ten otobüs kaldıracaklarını belirterek, “Parti ayrımı olmadan adalet isteyen, yürüyüşümüze katılmak isteyen herkesi bekliyoruz” çağrısında bulundu.

 

Kaynak:Mustafa Bahadır ORAL

Bu haber toplam 3079 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum