CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

CHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, partisinin HDP ile yakınlaşmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek partisinden istifa etti.

 

CHP Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Yeşil, partisinin HDP'li vekillerin tutuklanmasıyla ilgili takındığı tavrı eleştirmesinin ardından partisinden istifa etti. Yeşil, partisinin HDP ile aynı safta yer almasının kabul edilemez olduğunu belirterek,"CHP Atatürk çizgisinden çıkmış ya da çıkarılmıştır" dedi.

CHP'nin son dönemlerde HDP ile olan yakınlığını eleştiren ve partisinin ilkelerinden saptığını söyleyen Yeşil, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla verdiği ayrılık sinyalinin ardından partisinden istifa etti.

Erdoğan Yeşil, istifa dilekçesini vermesinin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bilecik' te yaşamak hem çok zor, hemde çok keyifli. Küçük bir il olmamız nedeni ile herkesin kesiştiği bir nokta elbet oluyor. Dolayısı ile hayatım boyunca hiç kimseyi dili, dini, mezhebi ve siyasi tavrı nedeni ile eleştirmedim, saygı duydum. Aynı saygıyı bende sizlerden şahsım adına göstermenizi rica ediyorum. Mensubu olduğum CHP'den gördüğüm sakıncalar nedeni ile bu gün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. İstifa dilekçem ilgili makama gönderilmiştir. Bu süre zarfında çalışmış olduğum tüm partili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kimse ile şahsi bir sorunum olmadı, olamaz. Yine destek veren tüm dostlara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum, saygı çerçevesinde eleştirenlere de saygı duyuyorum. Bundan sonraki yakın süreçte siyasi bir planım ve tasarrufum olmamıştır"dedi.

Öte yandan 30 Mart yerel seçimlerinde Bilecik Belediye Meclisi'nde 5 sandalye ile temsil hakkı kazanan CHP'nin daha önce Ali Çakır şimdide Erdoğan Yeşil'in istifasının gelmesiyle sandalye sayısı 3'e düştü.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum