CHP DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ!

CHP DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLEDİ!

CHP İl Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısıyla  15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve Milletvekili Yaşar Tüzün, darbecilerin cezalandırılmasını talep ederek demokrasi vurgusu yaptılar. CHP'liler,"Darbe girişimini lanetliyoruz" dediler. 

CHP İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. CHP'nin yeni il basında düzenlenen ilk toplantıda darbe girişimini lanet yağdırılarak, cuntacıların cezalandırılması talep edildi. 

1-153.jpg

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimine engel olduğunu ifade ederek,"Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntacının parlamenter demokrasimize yönelik darbe girişimini lanetliyoruz. Türk ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içerisindeki bu gruba karşı siyaset kurumu, milletvekillerimiz ve milletimiz gereken tutumu alarak karşı çıkmıştır. Parlamenter demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, bu darbe girişimini başarısız kılmıştır" dedi. 

Asker sivil ayrımı yapmaksızın darbenin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen İl Başkanı Metin Yaşar, darbenin başarısız kılınmasında özgür basının da önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekti. Başkan Yaşar, darbeci grup üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek,"Ülkemizin geleceği tam demokrasidir. CHP olarak tüm siyasilere açık çağrımızdır. Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu. 

İl Başkanı Metin Yaşar'ın ardından sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Yaşar Tüzün ise CHP'nin tarihi boyunca her türlü darbeye karşı çıktığını ifade etti. Partilerin ortak tavrının darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynadığını aktaran Milletvekili Tüzün şöyle konuştu:

"Sandıkla gelen sandıkla gider. Demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Medyamızın süreçteki rolünü takdir etmek lazım. Bundan sonraki süreçte darbe girişiminde bulunanların yargı önünde hesap vermeleri lazım ancak bu yargılamalar hesaplaşmalara dönüşmemeli ve bu darbeci zihniyet gibi anayasal çerçevenin dışına çıkılmamalı. 

Buradan tüm Türk milletine başsağlığı diliyorum ve bu münferit grup üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Ülkemizin geleceği tam demokrasidir. Gün, Cumhuriyet'e ve Demokrasi'ye sahip çıkma günüdür" dedi.

 Milletvekili Tüzün ayrıca darbe girişimde bulunan ve darbe girişimde bulunanlara yarım ve yataklık edenlerinde cezalandırılmasını istedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.