ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

CHP DÜN KARŞI GELDİKLERİNE HALA KARŞIYIM DİYEBİLİR Mİ?

CHP DÜN KARŞI GELDİKLERİNE HALA KARŞIYIM DİYEBİLİR Mİ?

Seçimler yaklaşıyor partiler, iktidara geldiklerinde yapacaklarını yürürlükte olan sistemi tıkayan kanun, yönetmelik ve hangi mevzuatları ortadan kaldıracaklarını seçim beyannamelerinde açıklayacaklar.

Ama muhalefet sık sık başkanlık sistemini kaldıracaklarını, Başbakanlığı geri getireceklerini, parlamenter sisteme geri döneceklerini söylüyorlar. Ortadan kalkan sistemi geri getirme vaadinde bulunan muhalefete, evvelce muhalefet ettikleri konular var, onları da ortadan kaldıracaklarını eskiye geri dönebileceklerini vaad edebilirler. 

1- 1950 seçimlerinde iktidara gelen Demokrat Parti karayollarında geniş yollar yapmaya başladı. Şimdi olduğu gibi o zaman da ana muhalefet CHP’ydi. CHP “bu kadar geniş yola ne gerek var, karayolu mu, hava meydanı mı yapıyorsunuz” diyordu.  Yapılan yolunda üç gidiş üç geliş olduğunu zannetmeyin gidiş, geliş o kadar. Oto yolların kaldırılacağını eski tek gidişli şoselere dönüleceğini vaat edebilirler.

2- 1970’li yıllarda başlayıp 1977 yılında açılış yapılan birinci boğaz köprüsüne daha sonra Özal döneminde yapılan boğaz köprülerine karşı çıkmışlardı. Köprüleri yıkıp arabalı vapur sistemini geri getireceklerini açıklayabilirler.

3- 1970’li yıllarda Devlet Su İşleri barajlar yaparken “barajlardan elde edeceğiniz elektriği toprağa mı gömeceksiniz” diyen de CHP idi. Bunca baraja rağmen halen enerji ithal eden ülkeyiz. Maksat eskiye dönmekse yapılmasına karşı geldiği barajları da yıkabileceğini söyleyebilir.

Gezi olaylarında arkasında duranlar “Olayların durması için hükümete 3. Havalimanı yapılmasından, 3. Boğaz Köprüsü yapımından, Kanal İstanbul’un yapılmasından Hes’lerden vazgeçsin teklifinde bulunmuştu. Ana muhalefet CHP bu teklifleri ileri sürenlere destek vermişti. Bunlarda seçim vaatlerinde “kazanırsak bunları çalışamaz  hale getireceğiz” diyebilirler.

Dün karşı geliyordunuz, bugünde karşı geldikleriniz yıllar sonra bugün olduğu gibi komik olacak. Seçme birde böyle düşünerek karar verebilir.

Ne dersiniz CHP bugün dün karşı geldiklerine bugün “hala karşıyım” diyebilir mi?

Bu yazı toplam 1446 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR