MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

CHP, MHP ve İYİ PARTİ'NİN ADAYLIK SÜRECİ

CHP, MHP ve İYİ PARTİ'NİN ADAYLIK SÜRECİ

Tahminlere geçmeden önce Bilecik’te iddialı olan AK Parti dışındaki partilerin aday adaylığı sürecini de irdeleyelim.

CHP’de Yaşar Tüzün’ün adaylığı kesin gözüyle bakılıyordu. CHP’de 2 milletvekili çıkaramayacağına göre ya gönüllü, ya da ileride istikbal vadeden bir kişinin aday olması bekleniyordu.

O da Av. Faik Akarkarasu oldu. Akarkarasu’nun 2019 yerel seçimlerinde böylece tekrar Belediye Başkan adayı olacağı genel kabul görmeye başladı.

CHP içerisinde herkesin bildiği gibi Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce arasında bir yarış var. Bu yarış seçimlerden önce de vardı. Yaşar Tüzün de Deniz Baykal’ın frekansından gelen İnce’nin ekibi arasında. Akarkarasu’nun aynı zamanda Kılıçdaroğlu ekibinden birinin milletvekili aday olmaması için boşluğu doldurduğu da tahmin ediliyor.

MHP’de aday adaylığı süreci CHP’dekinden daha hararetli geçti. Benim de köylüm olan Kurtköylü iş adamı İbrahim Bağ güçlü bir aday adayı olarak MHP içinde ortaya çıktı. Bozüyük’ten de çok ciddi destek gördü.

Hatta şunu söyleyebilirim. Aday adaylığı sürecinde MHP’den istifa edip İYİ Parti'ye geçmek isteyenler, İbrahim Bağ’ın aday adaylığı sürecinde istifalarını dondurdular.

Diğer taraftan MHP’nin güçlü aday adaylarından biri İbrahim Sertan Yalçınkaya idi. Aday adaylığında bu isim ipi göğüsledi.

İYİ Parti ilk defa seçime girmesine rağmen parti il binasında aday tanıtım toplantısı diğer partilere nazaran en kalabalık tabloyu sergiledi.

İYİ Parti içerisinde de her partide olduğu gibi parti içi yarış hemen başladı. Uzun süren aday adaylığı yarışının ardından MHP’nin eski il başkanlarından ve Bilecik’te tanınmış bir isim olan Mesut Tekin aday adayı olarak belirlendi.

Diğer partileri saymıyorum. Saadet Partisinde 10 aday adayı çıkmıştı. Aday var oy yok başlıklı haberimize oldukça kızdılar. Ancak seçimden sonra dediğimiz çıkmadı mı?

Tüm partilerin adaylık sürecini değerlendirdikten sonra gelelim tahminlere..

Pazartesi günü görüşürüz…

 

Bu yazı toplam 4635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR