CHP, MUHALEFETİN DOZUNU ARTIRDI

CHP, MUHALEFETİN DOZUNU ARTIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi, 2019 yılında yapılacak seçimlere 1 yıl kala muhalefetin dozunu artırdı. Kentin çeşitli yerlerine 2013 yılında yapılan su depolarının ücretlerini vatandaşlara yansıtan ihbarnamelerin gönderilmesi üzerinden başlayan tartışmalara, TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’de dahil oldu. 
Geçtiğimiz Salı günü gerçekleşen belediye meclis toplantısında CHP’li Seyfi Özgen ile Belediye Başkanı Selim Yağcı arasında yaşanan tartışmaların ardından, bu kez CHP örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısıyla konu bir kez daha gündeme getirildi. 
TBMM Başkanvekili ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’de partisinin konuyla ilgili başlattığı muhalif açıklamalara destek olarak, “Uygulamayı yanlış buluyoruz. Birçok belediye katılım paylarını almıyor. Yerel seçimler geçti, referandum geçti, referandum öncesi almayıp aradan 5 yıl geçtikten sonra konunun ortaya çıkmasının nedeni nedir? Komşuyu komşuya düşman eden bir siyasi anlayış ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
CHP Bilecik İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısına, Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen ile bazı partililer katıldı. 
İl binasında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, ağır eleştirilerde bulunduğu açıklamasında;
“Halkımızdan katılma payına esas olan gayrimenkullerin, emlak değerleri güncellenmeden katılım bedelleri istenmektedir. Bu talep halkımızı karşı karşıya getirmekle beraber, komşuyu komşuya düşman etmiştir.
Halkımıza yapılan bu bildirimler, tebligat kanununa göre usulsüz ve kanuna aykırıdır. (tebliğ tarihinin olmadığı ve tebellüğ edenin imzasının alınmadığı) 2013 yılında yapılan bu hizmetlerin bedelini halkımızdan; 2014 Yerel Seçim öncesi, 2015 Genel Seçim öncesi, 16 Nisan Referandumu öncesi neden istemediniz? İstememenizin sebebi siyasi rant beklentinizden mi kaynaklandı?
Bildirime esas olan Sayıştay Denetim Raporunu, Belediye Meclis Üyelerine ve halkımıza açıklamaktan neden çekiniyorsunuz? Türkiye genelinde birçok belediye bu payları istemez iken Bilecik Belediyesinin gereksiz harcamalarından kaynaklanan bütçe açığını mı kapatmak istiyorsunuz?” dedi. 
CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın ardından söz alan Milletvekili Yaşar Tüzün konunun tüm Bilecik halkını ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti. Tüzün  “Tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konu. Açıklamaya tamamen katılıyoruz ve uygulamayı yanlış buluyoruz. Birçok belediye katılım paylarını almıyor. Yerel seçimler geçti, referandum geçti, referandum öncesi olmayıp aradan 5 yıl geçtikten sonra konunun ortaya çıkmasının nedeni nedir? Komşuyu komşuya düşman eden bir siyasi anlayış ile karşı karşıyayız çünkü aynı apartmanda oturanlardan farklı ücretler isteniyor. Raiş bedellerinin güncellenmeden yapılmasından kaynaklanan bir durum söz konusu. Bizler konuyu takip edeceğiz” diye konuştu. 
Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen ise konuyla ilgili olarak Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya konuyla ilgili soru sordukları ancak net cevap alamadıklarını kendilerinden konuyla ilgili net bir cevaplar beklediklerini dile getirdi.

dsc_0566.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum