CHP SESSİZLİĞİNİ BOZDU

CHP SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Seçim atmosferinin ısınmaya başladığı bugünlerde CHP’de yaşanan aday adaylığı sessizliği bozuldu. Mevcut Milletvekili Yaşar Tüzün, Av. Faik Akarkarasu ve Av. Çağatay Karaahmet milletvekili aday adayı olduklarını açıkladı.

TÜZÜN, İDDİALARA YANIT VERDİ

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, başka şehirden milletvekili adayı olacağına ilişkin iddialara yanıt verirken, “Beni ben yapan Bilecik’tir. Ben meclis başkan vekili de olsam, meclis başkanı da olsam, bakan da olsam bu gururu yaşayacak olan Bilecik’tir. Bilecik’ten adayı adayı olacağımı açıklamak istiyorum” dedi.

1-503.jpg

CHP İl Başkanlığı tarafından şu ana dek milletvekili aday adayı olacağını açıklayan isimler için tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Başkanı Metin Yaşar öncülüğünde il binasında düzenlenen toplantıya, Milletvekili Yaşar Tüzün ile Av. Faik Akarkarasu katılırken, diğer aday adayı Av. Çağatay Karaahmet’in mazereti gerekçesiyle toplantıya katılamadığı açıklandı.

‘ARKASINDA DİMDİK DURACAĞIZ’

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Metin Yaşar, aday sıralaması nasıl olursa olsun CHP Bilecik örgütünün adayların arkasında dimdik duracağını ve gece gündüz çalışacağını söyledi.

2-507.jpg

‘BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR’

Aday Adayı Av. Faik Akarkarasu ise 24 Haziran seçimlerinin ilimiz ve ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Bu süreçte tüm CHP’lilere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Akarkarasu, “Burada kimin aday olduğu önemli değil. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Hep beraber çalışacağız. Bu süreçte aday adaylığını kendime görev bildim ve aday adayı oldum” ifadelerini kullandı.

‘SEN BEN YOK BİZ VARIZ’

CHP Bilecik Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’de 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunarak, “Sen ben yok biz varız” dedi. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ile 30 yıllık bir geçmişlerinin olduğunu anımsatan Tüzün, Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecine ilişkin bilgiler verdi. Tüzün, şunları kaydetti:

“Bu süreç kolay belirlenmedi. Partimizin ilgili kurullarında görüşmeler yapıldı. Kamuoyunda, örgütlerde anketler ve araştırmalar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce 110 milletvekilimizin tamamının oylarıyla aday gösterildi” şeklinde konuştu.

‘KUMPASI BOZDUK’

AK Parti ve MHP’nin aralarında kurdukları ittifakın ardından erken seçim kararı alarak bir kumpas kurduklarını öne süren Tüzün, CHP’nin bu kumpası bozduğunu anlattı. CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilini demokrasi kahramanı olarak nitelendiren Tüzün, “Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olduğunda kazanan Türkiye olacak” diye konuştu.

3-384.jpg

TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, açıklamasının devamında, başka illerden aday olacağı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Bilecik’ten milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Tüzün, “Beni ben yapan Bilecik’tir. Ben meclis başkan vekili de olsam, meclis başkanı da olsam, bakan da olsam bu gururu yaşayacak olan Bilecik’tir” dedi.

‘MUHALEFET VEKİLİ OLARAK ARADIĞIMIZDA TELEFONA ÇIKMIYORLARDI’

Tüzün, konuşmasının son bölümünde farklı bir noktaya dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Muhalefet milletvekili olarak aradığımızda telefonlara çıkmayan genel müdürler, müsteşarlar, TBMM Başkanvekili olduktan sonra ‘Emriniz olur’ demeye başlamışlardı. Tam bu konumumuzu Bilecik için hizmete çevirmek üzereyken alınan erken seçim kararı planlarımızı engelledi” ifadelerini kullandı.

4-146.jpg

Konuşmaların ardından aday adaylarının basın mensuplarına poz vermesiyle toplantı sona erdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum