MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

CHP SEYİRCİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KULLANAMADI

CHP SEYİRCİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KULLANAMADI

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantı gündeminde eski belediye binasının satışı, takası kat karşılığı verilmesi ve arsa karşılığı gelir paylaşım yöntemi ile verilmesi hususundaki gündem maddesi nedeniyle Av. Faik Akarkarasu ile birlikte 10’a yakın CHP’li yönetici izleyici olarak toplantıya katıldı.

Toplantı öncesinde belediye bahçesinde kalabalık CHP’li gurubunu görenler belediye meclis toplantısının çatırtılı geçeceği tahmininde bulundu. Toplantı başlarken de CHP’li gurup soru önergesi de verdi. Başkan Yağcı soruları toplantı sonunda cevaplandıracağını belirtirken salonda soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Tartışmalı geçeceği tahmin edilen eski belediye binasının satışı, kat karşılığı verilmesi konusunda Yağcı’nın açıklamasının ardından CHP’li Raşit Sünnetçi söz alarak buraya yapılması planlanan inşaatının belediye tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan %50 kat karşılığı verildiği takdirde belediye bütçesinden harcama yapılmadan mülk sahibi olabileceğini belirttikten sonra belediyeye işi gereği sık gelen Zafer Atasev ile görüştüğünü ve Atasev’in de bu sisteme olumlu baktığı yönündeki söylemi üzerine CHP’liler arasında ufak bir şaşkınlık yaşandı.

CHP’li meclis üyesi Zafer Atasev ise söz alıp bu konu üzerinde herhangi bir görüş bildirmedi. Seyirci üstünlüğüne sahip CHP’lilerin sert muhalefet yapacağı düşüncesi hakim olduğu toplantıda Sünnetçi haricinde tek söz alan CHP’li Fatma Tatar oldu. Tatar “Başkan söz verdiniz buraya ticaret merkezini yapmalısınız” demesi üzerine Başkan söz verdiğini ancak inşanın belediye tarafından yapılacağı sözünü vermediğini söyledi. Sünnetçi’nin tekrar aynı minval üzerine konuşmasının ardından Başkan görüş bildirmek isteyen var mı diye sordu ancak görüş bildirmek isteyen çıkmadı.

CHP’li belediye meclis üyelerinin seyirci üstünlüğü işe yaramadı ancak, başkan, saha avantajını iyi kullandı. Meclis toplantısının ortalarında CHP’li izleyicilerin çoğu salonu terk etti. CHP’li belediye meclis üyelerinin hazırlıksız ve etkili muhalefet yapamaması üzerine CHP’li izleyenler kızarak salonu terk etti. Belediye Başkanı Selim Yağcı ise saha avantajını iyi kullandı.

Bu yazı toplam 1252 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR