CHP'de ön seçim olacak mı?

CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi aday belirleme sürecinde ön seçim yapılıp yapılmayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Bilecik İl Başkanı Ali Özdemir, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi aday belirleme sürecinde ön seçim yapılıp yapılmayacağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Ali Özdemir, CHP Bilecik Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Özgen’in basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Aday belirleme sürecinde ön seçim yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Ali Özdemir, ön seçim olması için ısrarcı olduklarını ifade etti.

Hakim huzurunda gerçekleşecek bir ön seçimin süreyi daraltılacağının düşünüldüğü bugünlerde temayül yoklaması şeklinde parti nezaretinde üye bazlı bir seçim yapılmasını teklif ettiklerini anlatan Ali Özdemir, örgütünün talebinin de ön seçim olduğuna dikkat çekti.

Ali Özdemir, ön seçime ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Göreve geldiğimiz günden beri hep ön seçim dedik. Bizim il kongremizdeki taahhüdümüz örgüt, tüzük, Cumhuriyet Halk Partisi. Geldiğimiz günden beri her zaman örgütü ön planda tutuyoruz. Gelir gelmez il danışma kurulu toplantılarını yaptık. Değişim dedik ve değişimin Ankara’da da olması noktasında bize talimat verdiniz. Bizde verdiğiniz talimatı yerine getirdik.

Bizim aday belirleme yöntemimiz tüzüğümüzde belli. Bu tüzük doğrultusunda ön seçim, temayül ya da atama şeklinde gerçekleşiyor. Fakat şu anda ön seçim süre olarak yani 1 Ocak’ta seçim süreci başladıktan sonra ön seçim yapıldığında adaylara süre kalmıyor. Süre kalmadığı için biz şunu önerdik ve üye bazında sandık konularak ön seçim yapılmasını istedik. Bunun tek farkı birisi hakim huzurunda oluyor birisi bizim milletvekillerimiz veya görevli arkadaşlarımızın nezaretinde oluyor. Biz bunu özellikle talep ettik. Çünkü örgüt bunu istiyor ve örgüt ne istiyorsa biz bunu yapmak üzere buradayız.

Kanunlar, yönetmelikler burada oturan yetkililere keyfiyet hakkı vermiyor sadece insiyatif hakkı veriyor. O insiyatifi kullanmak buradaki yöneticilerin elinde olabilir ama kanun ve yönetmelikler ne diyorsa, örgüt ne istiyorsa biz o örgütün arkasındayız. Sonuna kadar da böyle davranacağız. Bizim talebimiz ön seçim ve ön seçim için ısrarlarımızı sürdüreceğiz. Yani temayüllü ön seçim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 656 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum