CHP’den ’25 Kasım’ açıklaması

CHP’den ’25 Kasım’ açıklaması

CHP Teşkilatı tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

CHP Teşkilatı tarafından ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’  dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Atatürk Parkı’nda bir araya gelen CHP’liler stant açarak ‘Kadına yönelik şiddete hayır’ mesajları verdiler.

CHP Bilecik Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, burada yaptığı açıklamada, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirterek AK Parti iktidarları döneminde kadına şiddete karşı gerekli adımların atılmadığını söyledi.

chpden-25-kasim-aciklamasi1.jpg

İktidar gelmeleri halinde kadına şiddete yönelik yapacakları çalışmalardan bahseden Bilecikligil, şunları kaydetti:

chpden-25-kasim-aciklamasi2.jpg

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak,  geçen yıl sözleşmenin bir maddesini hayata geçirdik ve Genel Merkezimizde “Alo Şiddet” hattı kurduk. Yaşam en temel haktır diyerek projemize “YaşamHak” adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri verdik ve vermeye devam ediyoruz. Projemiz kanalıyla şunu daha net görüyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararından sonra iletilen şiddet vakalarında artış var.

chpden-25-kasim-aciklamasi3.jpg

İktidara geldiğimizde ilk altı ayda kadına yönelik şiddetle mücadelemiz derhal başlayacak. Aile destekleri sigortasını hayata geçireceğiz. Kadın istihdamını artıracağız. Boşanan kadınlar için ‘Yeni başlangıçlar fonu’ oluşturacağız. Doğum izni uygulamasını geliştireceğiz. Güçlü bir kadın sağlığı programı başlatacağız.” diye konuştu.

CHP’nin 25 Kasım açıklamasına, İl Başkanı Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, bazı belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı.

chpden-25-kasim-aciklamasi4.jpg

Bu haber toplam 1354 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum