CHP OSMANELİ İLÇE BAŞKANI FAİK ÜSTÜN’DEN  BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’E AÇIK MEKTUP

CHP OSMANELİ İLÇE BAŞKANI FAİK ÜSTÜN’DEN BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’E AÇIK MEKTUP

Geleneksel Osmaneli Panayırında, Osmaneli şehir merkezindeki mezarlığın yanına kurulan lunapark konusunda CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün bir açıklama...

A+A-

Geleneksel Osmaneli Panayırında, Osmaneli şehir merkezindeki mezarlığın yanına kurulan lunapark konusunda CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün bir açıklama yapmıştı. “Meydanları Sattılar, Mezarlığa Lunapark Kurdular” başlıklı açıklamanın ardından Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, CHP İlçe Başkanı Üstün’ü hedef alan bir açıklamada bulunmuştu. Belediye Başkanının açıklamasından sonra CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün “Belediye Başkanı Şahin’e Açık Mektup” başlıklı bir açıklama daha yaptı.

CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün’ün Gazetemize yapmış olduğu yazılı basın açıklaması.

" Öncelikle İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Münir Şahin'in basın açıklamasını üzülerek okuduğumu belirtmek isterim. Ve bu güne kadar bir özür bekledim. Halkın duymasından çekiniyor ise özel görüşme talep eder veya bir telefon açar diye düşündüm ve bekledim ama olmayınca kavgasız gürültüsüz ama halkın da okuması gerektiğini düşünerek bu mektubu kaleme aldım.

Belediye Başkanımıza bulunduğu makamın ayrıştırıcı değil bütünleştirici bir makam olduğunu ve eleştiriye tahammül etmesi gerektiğini hatırlatırım.

 Yaptığı açıklamanın belediye başkanı makamına yakışmadığını bu ilçede CHP ye oy veren vatandaşların olduğunu şahsımı geçtim CHP’nin hedef alınarak yaptığı talihsiz açıklama ile tüm Osmaneli’nin değil sadece AKP’lilerin belediye başkanı olduğunu bir kez daha gösterdiğini de belirtmek isterim.

Yapmış olduğu açıklamaya karşın Osmaneli’nin duyarlı halkından AKP’liden MHP’liye CHP’liden diğer siyasi parti mensuplarına kadar hepsinden tepki geldiğini izliyorum. Belediye başkanı şehrin eminidir ve sağduyulu ve hoşgörülü olmalıdır. Ancak Başkanın bu sinirinin artık geminin battığının bir göstergesi olduğunu burada beyan ediyorum.

Evet, Sayın Şahin açıklamalarınıza buradan tek tek yanıt vereceğim;

Fakat eski bir solcu DSP’li hatta babası CHP ilçe başkanlığı yapmış bir kişi olarak sağ bir partiden ve Anayasa mahkemesi kararı ile laikliğe aykırı eylemlerin odağı haline gelmiş bir partiden belediye başkanı oldunuz. Daha önce de Laikliği sonuna kadar savunan DSP’nin milletvekili adayı idiniz. Ne oldu siyasi çizginiz birden bire değişti ve tabiri caiz ise 180 derece döndünüz.?? Babanızın kemikleri sızlıyor biliyor musunuz???  Hadi siz sağa döndünüz de hiç olmazsa CHP’ye saldırmayın, yakışmadı sayın Şahin, yakışmadı..!!!!

Öncelikle beni hadsizlik ile suçlamışsınız, yine söylüyorum eleştiriye tahammülünüz yok, ben ana muhalefet partisinin ilçe başkanıyım ister beğenin ister beğenmeyin. Ama bırakın ilçe başkanlığını, ben Osmaneli’nde yaşayan bir vatandaşım dolayısıyla eleştiri yapmak en demokratik hakkım ama size göre hadsizlik.. Doğru ya siz demokrasiyi içinize sindiremediniz. Tek başına karar alıp halka sormadan hatta meclise dahi sormadan uygulamayı seversiniz.

Osmaneli’nde yaklaşık 50- 60 yıl önce taşınan mezarlığı da CHP ve bize mal ettiniz ya…. Arada söyleyeyim başka söyleyecek sözünüz yok zira. CHP olmasa siz o koltukta ve ülke demokrasi içinde olmaz çok partili siyasi hayat. Bunu sizde biliyorsunuz ama en iyi savunma saldırıdır mantığı ile 50 yıl öncesine gidiyorsunuz ben de gittim ve size hatırlatayım. CHP devlet kurmuş memleketi Yunan işgalinden kurtarmış ve demokrasiyi memlekete getirmiştir. Ama siz içinize sindirmemişsiniz,  o zaman koltukta oturmayın madem geçmişe gittik bir daha söyleyeyim  CHP ye çatmak ile babanızın kemikleri sızlıyor….

Mezarlığın niye taşındığı  belediyenin aldığı bir karar olmayıp halkın yararına  çevre sağlığı birimi tarafından  alınan bir karardır , kaldı Ki bununla panayırın, lunaparkın mezarlık kenarına kurulmasının ne alakası var ..???? Ama genel başkanınız gibi yıllar öncesine gidip Eyyy CEHAPE demeyi sizde öğrenmişsiniz oysa yapmanız gereken naif ve kibar bir açıklama ile mezarlık kenarına neden lunapark kurulduğunu açıklamaktı.

Yaşımın küçüklüğünü dile getrmişsiniz .. Merak etmeyin siyaset ve halka hizmet etmek için yaşa başa bakılmaz akıl ve doğru birdir onun gereği yapılır.

Ama hırs içinde olayı öyle bir kişisel hale getirmişsiniz ki sizden hiç beklenmezdi ..!!!

Şehrin ortasını TOKİ ye sattınız ve meydanları yok ettiniz kent hava alamayacak, çok katlı binalar yapılacak,  iyide kentlerin asaleti geniş ve tarih kokan meydanlardadır. Şehir merkezinde Toki’nin kurulduğu alanın emlak değeriyle Sakarya kenarında ekonomik değeri olmayan geçmişte kum ocağı olarak kullanılan ve bitki yetiştirmeye elverişli olmayan ve üzerine konut yapılamayacak alanlar ile yıkılmaya yüz tutmuş konak vasfında olmayan ahşap tarzda yapılmış yapılarla Toki alanını kıyaslamak abesle iştigaldir. Ama siz kimseye sormadan kenti pazarlıyorsunuz, satın sayın Şahin babanızın malı gibi Osmaneli’ni ve değerlerini satın, kimseye de sormayın eleştirilere de sert yanıt verin tarih sizden hesap soracaktır. O zaman kenti beton yığını haline getirdiğinizde iş işten geçmiş olacak,  ya bizim yaşı küçük Faik bunun bana demişti diyeceksiniz……

Gelelim Toki den büyük arazimize, ben burayı satmadım kamulaştırıldı. Toplamda 2400 M2 civarı bir alandan söz ediyoruz. Miras malı ve hissem 180 m2 civarıdır. Şimdi umarım biraz yüzünüz kızardı. Belediye başkanı,  olmayanı olmuş gibi halka anlatmaz… Sayın Şahin

Gelelim Partime ve babanızın partisi CHP hakkında sarf ettiğiniz sözlere;

PKK HADEP FETO ile CHP iş birliği yapıyormuş gibi bir şeyler demeye çalışmışsınız, yukarıda Allah var çarpılacaksın sayın Şahin.. “FETO ile beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını ben söylemedim Hiçbir CHP’li söylemedi.

Bak Kuzey Irak ta Barzani devlet kurmak için referandum yapıyor. Benim partimin kurultayında Barzani’yi kürsüye çıkartmadı.

Açılım saçılım sürecini CHP yapmadı, PKK’lı teröristleri sınırdan geçirip çadır mahkemelerinde 5 dakikada yargılanıp serbest bırakılmadı. Peşmerge sınırdan ağır silahlar ile geçirilmedi. Bana şehit vatan millet diyorsun.

 PKK’lılar çadır mahkemelerinde serbest bırakılınca o şehitlerin kemikleri sızladı… Sayın Şahin!!!

Çanakkale’den söz ediyorsun. Çanakkale destanını benim kurucu genel başkanım Türkiye’nin kurtarıcı ve kurucusu büyük insan yazmıştır. O yüzden merak etme şehitlere saygıyı senden öğrenecek değiliz.

Bak hala CHP’ye saldırıp mezarlıkta içki içen diyorsun, halk artık bunlara inanamıyor sayın Şahin;  Eğer Adalet kurultayından söz ediyorsan orada içki içenler partin olan AKP’den ayrılmış senin kindar ve dindar nesil diyeceğin insanlar.. Bu tespit edildi. CHP’nin de bir aylık üyesi ve CHP bu insanların kim olduğunu bulup partiden attı sen ne yaptın ?? AKP ne yaptı ???  Yani bu kişiler bir provokasyon için oraya gelmiş CHP’ye üye olmuşlardır. Bunu bütün medya yazdı sen göremedin herhalde….Bağrında şehit yatan bu vatanı vatan yapan CHP’dir. Unutma Sayın Şahin!!!

Açıklamayı öyle basite indirgemişsin ki kendinde itiraf etmişsin yaşam tarzın beni ilgilendirmez diyorsun ama yukarıda da şov yaparak ve din istismarı ile aklın sıra laf sokuyorsun. Ayıp Sayın Şahin ayıp yarın yüz yüze bakacağız, senin inançların özel hayatın beni ilgilendirmez benim ki de seni… Ama prim yapacaksın ya ..çok sinirlisin ya…

Unutma, keskin sirke küpüne zarar verir. Merak etme biz cenaze ye gidip ne yapacağımızı biliriz. Ama belediye Başkanı seçilmeden önce bırak cami avlusunda bulunmayı, sen cenazelere dahi gelmiyordun.

Şimdi gelelim kulübeye…; Ayıp be, sen belediye başkanısın evet sen saray zihniyetindesin, biz kulübe …Sen sarayda yaşa, biz kulübede.. O dediğin yer ailemle birlikte eşimle dostumla beraber hatta imece usulü yaptığım bağ evidir. Arsa miras malıdır. Ailemle eşimle dostumla yaptığım sohbetler alem mi oluyor??? Bu nasıl bir dil, bu nasıl bir laf umarım yüzün kızardı.

 Seni Osmaneli halkının vicdanına havale ediyorum. Merak etme polemiği sürdürecek hakkında şikâyetçi falan olmayacağım. Senin üslubuna da inmeyeceğim, aynı üslupla cevap vermeyeceğim ama bir belediye başkanına bu üslup yakışmadı…

İmam hatipler ne zaman açıldı ….Yine halkı kandıracak din sömürüsü yapacaksın senin ve bağlı olduğun partinin yaptığı gibi, ama halk inanmıyor sayın Şahin ; Bak sana bir açıklama yapayım öğren ;

İmam hatip okulları ilk kez 1924 yılında 430 sayılı öğretim birliği yasasının 4. Maddesine dayanılarak aydın din adamı yetiştirmek için kurulmuştur…!!!! Biliyor muydun ??? İlk aşamada 29 merkezde imam hatip okulu kurulmuştur. Bu okullar 4 yıllık ortaokul düzeyindedir. Yani karaladığın CHP kurmuştur.!!!!!

Halkın en temiz duygusu olan inancını öyle bir sömürdün ki, aslında İslamiyet’e en fazla kötülüğü sen yapıyorsun sayın başkan bir de yalan yanlış bilgi vererek .,

Türkiye de okullarda ve kamusal alanda türbana ilişkin yasakların kalkması ile ilgili yasa meclisten geçerken CHP kabul oyu kulanmış ve iktidarın yanında durmuştur. Biz dini sömürmeyiz sayın başkan bilmiyorsan bak bir araştır. Dinimizi anlayalım bilelim diye Kuran Türkçeleşmiş fena mı olmuş sayın başkan. 60 yıl önceki sağcı propagandayı yapma halk bıktı. Dinimizi öğrensek ortaya FETO gibi Amerikan uşakları çıkmaz. Halk kanmaz hatta sende kanmazsın kandırıldık diyen genel başkanında kanmaz.

Laikliğe safsata diyen belediye başkanı laiklik olmasaydı bu devlet düzeni kurulamazdı yazık çok yazık umarım ağzından çıkanı kulağın duyuyordur. Laiklik demokrasinin temel taşı değişmez kuralıdır. Yoksa ortaçağ Avrupa’sına veya kan ağlayan Arap yarımadasına döneriz. Bunları bildiğini sanıyorum ama prime dayalı ve şov amaçlı bu lafları sarf ettiğini düşünüyorum. Bu arada CHP halkın inançları ile dalga geçen bir parti öyle mi ……yine söylüyorum. Bu memleketin camilerinde ezan okunuyor ise herkes istediği  gibi ibadetini yapıyor ise bunu CHP’ye ve laikliğe borçlusun..

Biz şehidimize gazimize saygı duyuyor başımızın üstünde taşıyoruz.  IŞID , FETO  ve 2002 de biten PKK terörü tekrar başımıza bela olduğunda iktidarda partin AKP vardı…Benim liderim şehide kelle Apo’ya da sayın demedi sayın Şahin.Eski bir solcu şimdinin azılı sağcısı olarak gerçekten gündemi takip etmiyorsun ve bize ve partimize saldırıya geçip hakaret ediyorsun ve gerçek dışı bilgilerle bunları yapıyorsun Bunu yapacağına gündemi takip et bak kurultayında alkışlattığın adam  kuzey Irak’ta devlet kuruyor.Öte yandan CHP ye laf etmeye Kemal Kılıçdaroğlu’nu  ve Atatürk dönemini CHP ile ilgili olarak ağzına almaya ne hakkın vardır nede haddin….

CHP ilçe başkanı olarak seni uyarıyorum. CHP ülkenin kurucu gücü olarak emperyalizme karşı verdiği mücadeleyi, şimdi de emperyalizmin uşaklarına karşı vermeye devam ediyor.

Daha söylenecek çok söz var ama sayın başkan ben senin üslubunla cevap vermeyeceğim. Bu güne kadar cevap vermememin sebebi ise, belediye başkanı olduğun aklına gelir ve yaptığın hakaretleri ve ağır sözleri geri alırsın diye idi, ama olmadı. Yoksa verecek cevabımız var ama senin gibi bir üslupla değil… Saygılarımla… "

 

Bu haber toplam 6406 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum