CHP’DEN PANAYIR YERİNE TEPKİ!

CHP’DEN PANAYIR YERİNE TEPKİ!

CHP Osmaneli İlçe Başkanı Faik Üstün, ilçede geleneksel olarak kurulan panayırın bu yılki yerine tepki göstererek, “Meydanları sattılar, mezarlığa lunapark kurdular” dedi.

Osmaneli Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Faik Üstün, Osmaneli Belediyesi’ni sert sözlerle eleştirdi. Mezarlığa yakın bir noktada lunapark kurulmasının Türk örf adet ve geleneklerine ters düştüğünü kaydeden Başkan Üstün şu ifadeleri kullandı:

“Bu arkadaşlarımızın dirilere saygı göstermediğini biliyorduk, bu yıl ölülere de saygıları olmadığını öğrenmiş olduk. Osmaneli’de sanki başka hiçbir yer kalmamış gibi, lunaparkı şehir mezarlığının yanı başına kurmaları bunun bir göstergesidir. Deveye sormuşlar boynun neden eğridir diye, demiş ki nerem doğru ki. Yanlışlık baştan beri gelmektedir. Meydanlar şehirlerin nefes aldıkları, insanların huzur buldukları mekânlardır. Osmaneli Belediyesi 3 yıl içerisinde Osmaneli’nin en güzel meydanlarını yok etmiştir. Geçmiş yıllarda panayırın kurulduğu meydan TOKİ’ye tahsis edilmiştir. Yine Belediye binasının arkasındaki Tayyare meydanına ucube bir şekilde iki blok bina yapılmıştır. Osmaneli’de meydan kalmayınca da belediye lunaparkı mezarlığa kurdurmak zorunda kalmıştır. Belediyeye 30-40 bin lira gelir amacıyla yapılan bu iş, ölülerimize yapılan saygısızlığa değmemektedir. Sayın Başkanın ve belediye idarecilerinin “Ben Yaptım Oldu Mantığı” bu yanlışlıkları üst üste katlayarak getirmektedir. Panayırın Lunaparkı mezarlık yanına kurulurken hiç kimseden fikir alınmamıştır. Esnaf odalarından, STK’larından ve siyasi partilerden panayır ile ilgili bir gün olsun fikir sorulmamıştır. Oysa bizlerde Osmaneli’de yaşamakta ve Osmaneli’nin bir parçası durumundayız. Her para demek değildir. Müslüman Türk Milletinin kendi örf adet ve gelenekleri vardır. Bu örf, adet ve gelenekler maalesef para uğruna bir kenara atılmakta ve unutulmaktadır. Panayır konusunda Osmaneli Belediye Başkanının Belediye meclis üyelerinden bile fikir aldığını zannetmiyorum. Ben yaptım oldu mantığı Osmaneli Belediyesine tamamen hâkim olmuştur. Allah Osmaneli’nin sonunu hayır eylesin. Osmaneli mezarlığında yatan dedelerimiz, ninelerimiz, anne ve babalarımız ebedi istirahatgahlarının dibine lunapark kurdurup milleti mezarlık dibinde eğlendirenleri affetsin” dedi.

CHP İlçe Başkanı Faik Üstün panayır ile ilgili alternatif alanlar da sunarak, “Belediyemiz panayırı Sakarya kenarına kurdurabilirdi. Hatta İstasyon mahallemizdeki alana lunapark kurulup, Atatürk Bulvarına da esnaflarımıza tezgâh açtırabilirdi. Atatürk Bulvarı bir haftalığına kapatılsa bir sorun olmazdı. Çünkü orada alternatif yollar mevcuttur. Böyle alternatif yerler varken, mezarlık dibine lunapark kurulması, tarihi şehir olan Osmaneli ilçemize yakışmamıştır. Bunun da günahı ve vebali Belediyemizin üstündedir” diyerek sözlerine son verdi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2924 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum