CHP'Yİ ZOR DURUMA SOKTU

CHP'Yİ ZOR DURUMA SOKTU

Bozüyük’te CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin’in de sosyal medya üzerinden cevap vermesi haber konusu olmuştu. Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı İhsan Esel’de konuya dahil olarak bir açıklamada bulunmuştu. Esel’in açıklaması üzerine yine bir açıklamada bulunan AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, “Siz AK Partiye çamur atacaksınız, bizler de sesimizi çıkartmayacağız. Bizden bunu mu bekliyorsunuz?” diyerek başladığı sözlerinde ““Teröre destek veren HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında hayır oyu kullanmak milli bir duruş değildir. Sizin PKK bayrağı dediğinize biz paçavra diyoruz” ifadeleriyle CHP’yi kamuoyunda zor duruma düşürecek açıklamalarda bulundu.

Başkan Çetin yaptığı açıklamada, “Benim ne Milletvekili Sayın Yaşar Tüzün’le, nede CHP İlçe Başkanı Sayın İhsan Esel’le herhangi bir sorunum yok bunu herkesin bilmesini istiyorum.

“Siz AK Partiye çamur atacaksınız, bizler de sesimizi çıkartmayacağız. Bizden bunu mu bekliyorsunuz?”

Ben AK Parti davasını benimsediğim için, AK Partide siyaset yapıyorum. Siz de sanıyorum CHP’nin politikalarını beğendiğiniz, inandığınız için CHP de siyaset yapıyorsunuz. Bugüne kadar basında çıkan bu türlü haberlerin asıl kaynağının Sayın Tüzün, olduğunu geriye dönük arşiv araştırması yapanlar görebilirler. Yani aslında şunu demek istiyorum. Biz basın aracılığı ile göndermeler yaparak seçmeni etkilemeyi doğru bir yöntem olarak görmeyiz. Ancak partimize yapılan saldırılara da cevap hakkımız olduğuna inanıyorum. Sayın Esel, siz bizden şunu mu istiyorsunuz, Sayın Tüzün’ün 7 Haziran seçimlerinden sonra seçmenlere ‘Bozüyük’te birinci partiyiz’ diye yalan söylediği gibi yalan yanlış birçok suçlamalarda bulunacak AK Partiye çamur atacak, bizlerde sesimizi çıkartmayacağız. Bizden bunumu bekliyorsunuz? Kusura bakmayın.

Sayın Esel; Hapishanedeki ‘PKK’lıya da gittik, DHKP-C’liye gittik,’ söylemini mensubu olduğunuz partinizin CHP’nin Genel Başkanı televizyon ekranlarında canlı yayında söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu bunları itiraf etmeseydi, bizlerde böyle bir ziyaretten haberdar değildik.

“Bilgi edinme kanunundan yararlanarak resmi olarak hangi partinin kaç teröristi ziyaret ettiğini öğrenebilirsiniz”

Sayın Esel; Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini TBMM tarafından yapılan bir inceleme komisyonu çalışması gibi göstermeye çalışmanız, kurnazlıktan kaynaklanıyor. Bakın bu konuyla ilgili Adalet Bakanından bir açıklama geldi. Yani sizin söylediğiniz gibi bir ziyaret değil, bu ziyaretler bunlar CHP’li milletvekillerinin yaptığı özel ziyaretler. Bakın 2016 yılında cezaevlerinde gerçekleştirilen terör ziyaretleri açıklamasında Adalet Bakanı Bozdağ, “19 tane KCK, 7 tane DHKP-C, 43 tane PKK, 12 tane de THKP-C terör örgütü mensubu hükümlü ve tutuklunun CHP’li milletvekilleri tarafından ziyaret edildiğini görüyoruz’ dedi. Bu konuda Sayın Bakan’a güvenmiyorsanız? AK Parti hükümetleri tarafından çıkartılan bilgi edinme kanunundan yararlanarak resmi olarak hangi partinin kaç teröristi ziyaret ettiğini öğrenebilirsiniz.

Sayın Esel; AK Parti hükümetleri ülkemizin 783.356 km² karesini bir bütün olarak görürler. Dini, ırkı, rengi, cinsiyeti ne olursa olsun vatandaşlarımız arasında bir ayrım yapmazlar. 40 yıldan beri, ülkemizin başına bela olan, terörle mücadele konusunda değişik dönemlerde farklı hükümetler tarafından birçok yöntem denenmiştir. Çözüm süreci de denenmesi gereken bir süreçti. Çözüm sürecini yürüttüğümüz zaman içerisinde hiçbir tane şehidimizin gelmemesi, ülkemizin tüm vatandaşlarımız tarafından olumlu karşılandığını, sizlerde biliyorsunuz. Çözüm sürecini bozanlarda 7 Haziran seçimleri sonrasında birlikte nasıl salladık diyenlerdir.

“Teröre destek veren HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında hayır oyu kullanmak milli bir duruş değildir”

Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, eskiye nazaran çok daha güçlüdür. Terör çözüm süreciyle bitmiyorsa, kazdıkları hendeklere, kuyulara gömülerek bitirilecektir. Terörü bu ülkenin başına biz bela etmedik, ama CHP bizi desteklemese de, biz bu terörü başımızın belası olmaktan milletimizle birlikte çıkaracağız. Burada asıl olan, bu süreçte millet olarak birlikte milli bir duruş sergilemektir. CHP’li Sezgin Tanrıkulu gibi ‘Devlet katliam yapıyor’ demek, Türkiye sınır ihlali yapan Rus uçağını düşürdüğünde Rusya’nın yanında olmak, ‘İran’la Türkiye savaşsa İran’ın yanında yer alırım’ demek, teröre destek veren HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında hayır oyu kullanmak milli bir duruş değildir.

“Sizin PKK bayrağı dediğinize biz paçavra diyoruz”

Sayın Esel, PKK bayrağı demişsiniz sizin bayrak dediğinize biz paçavra diyoruz. PKK’nın bir bayrağı yok ve AK Parti hükümetleri oldukça da hiç bir terör örgütünün bu bölgede bayrağı olmayacaktır.

Sayın Esel; gezi olaylarını bir gözden geçirirseniz PKK’lıyı DHKP-C’liyi, THKP-C’liyi, her birisinin elinde bir paçavra, en çokta PKK paçavrası yanlarında terör örgütü elebaşının resimleri, bir diğer yanında bazı CHP’li milletvekillerini nasıl yan yana durduklarını görürsün, hatta gezideki çapulcuların alnından öpenleri hatırlarsınız.

“Saygıdan bahsediyorsunuz, % 52 oyla seçilen Cumhurbaşkanı’na Küfür ediyorsunuz”

Sayın Başkan, biz sadece seçilmiş bir milletvekiline değil, tek oyla bile olsa neyin başkanı olursa olsun seçilene saygı duyarız. Burada saygıdan ahlaktan bahsediyorsunuz. Bizim söylediklerimizi sadece milletvekili Tüzün’e değil, oy veren herkese saygısızlık olarak değerlendirmişsiniz. Siz hiç CHP gurup toplantılarını izlemiyor musunuz? Neredeyse genel başkanınızın bütün konuşmaları, milletin 14 yıldır başına taç ettiği genel başkan olduğu zaman, girdiği her seçimi kazanarak partisini tek başına iktidar yapan, en son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde; CHP ve 14 partinin birleşik çatı adayına rağmen % 52 oyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip ERDOĞAN’A CUMHURBAŞKANIMIZA hakaretten öte küfürlerini duymuyor musunuz? Bizim söylediklerimizi sadece Sayın Tüzün’e değil, oy veren vatandaşımıza saygısızlık olarak nitelendiriyorsunuz. Peki, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı hakaretler ondanda öteye küfürlerde 22.959.394 oy veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına saygısızlık olmuyor mu? Bu kadar saygıdan bahsederken CHP genel merkezine bu tür politikalardan rahatsızız diyor musunuz?

Evet, Sayın Esel; AK Parti Türkiye’de hükümeti, yerelde de belediyeleri yönetmeye devam edecek. Yani şunu diyorum ‘ Bozüyük’te de Bilecik’te de Türkiye’de de siyaseti de biz belirleriz, gündemi de milletimizle birlikte biz belirleriz. Siz bizi takip etmeye devam edin” dedi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 5021 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum