Cinayet 1 yıl sonra çözüldü!

Cinayet 1 yıl sonra çözüldü!

Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan şahıs, yeni delillerin toplanması sonucu yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bilecik'te birlikte eğlenen gruptan iki kişi arasında çıkan kavgadan sonra, aracıyla çarparak arkadaşının ölümüne sebep olduğu belirtilen ve bir süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan şahıs, yeni delillerin toplanması sonucu yargılandığı mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçtiğimiz 2 Nisan 2021 günü meydana gelmişti. İddialara göre; aralarında Murat Ş. ile Hüseyin K.'nin de bulunduğu 3 araçlık arkadaş grubu alkol almak için Abbaslık mevkiine gitti. Araçlardan inen şahıslar, yanlarında getirdikleri alkolleri tüketmeye başladılar. Sonra Murat Ş. (31) ile Hüseyin K. arasında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Murat Ş. olay yerinden yürüyerek ayrıldı. Sonra bir taksiciyi arayan Murat Ş., kendisini Abbaslık mevkiine gelerek almasını istedi. İddialara göre; Murat Ş. olay yerinden yürüyerek ayrılmasından kısa bir süre sonra  araç çarpması sonucu ağır yaralandı. Şahsı bulan taksici hemen durumu 112'ye bildirirken, olay yerine gelen ekipler ağır yaralı şahsı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Beyin ölümü gerçekleşen Murat Ş. kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Delil yetersizliğinden serbest kalmıştı

Olay yerinde bulunan kişilerin jandarma tarafından alınan ifadelerinin ardından Hüseyin K. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Şahıs 4 ay ceza evinde yattıktan sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Savcılık olayı polise devretti

Ardından Bilecik Cumhuriyet Savcılığı dosyayı Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğüne devretti. Ekiplerin uzun süre yaptıkları titiz çalışmalar sonrası deliller oluşturularak Hüseyin Kar gözaltına alında. Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında Hüseyin K., müebbet hapis cezasına çarptırılarak Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum