CİNOĞLU'NDAN MEHMET ARSLAN'A CEVAP!

CİNOĞLU'NDAN MEHMET ARSLAN'A CEVAP!

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, geçtiğimiz günlerde bir fabrikanın sahibinin kendilerinin zan altında bırakacak bir açıklama yaptığını belirterek, "Ne verdi ki bize hesap soruyor' dedi.

Başkan Cinoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında iş adamı Mehmet Arslan’ın “Bilecikspor kendi gençlerine hitap edip alttan yetiştirsin. Çıkamazsa çıkamasın. O çocukların ihtiyaçlarını gidermeye çalışalım. Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş çocuklar onların başında cambazlar. Bu 10 lira deyip 4 lira çocuğa verip 6 lira cebe atanlar. Bunların hepsinin düzelmesi lazım” sözleri sonrası açıklama yaptı. Cinoğlu, 15 gün önce Bilecikspor ve kulüp başkanlarına yapılan ithamlar sonrası bu açıklamanın gecikmesinin sebebinin, eski başkanlarla yaptığı istişarelerle onların da fikirlerini almak olduğunu söyledi. Yapılan tahlisiz açıklama sonrası Arslan Alüminyumun yöneticilerinin kendisini arayıp bir açıklama yapmamasını, Mehmet Arslan’ın özür dileceği yönünde bir taleplerini olduğunu, ancak gerçekleşmediğini anlatan Cinoğlu sözlerine şöyle devam etti.

“Bilecikspor Kulübü 1969 yılında kurulmuş güzide bir kulüptür, yaklaşık 20’ye yakın başkanı olmuştur ve bunların hepsi Bilecik’in elit insanlarıdır. Bu elit insanlar arasında şuan CHP Bilecik Milletvekili ve birçok Organize Sanayi ve Ticaret Sanayi Odası başkanlıkları, siyasi parti başkanlığı, belediye başkanlığı yapmış abilerimizdir. Bu sarf edilen sözler herkesi zan altında bırakmıştır. ‘Bilecikspor’a günahımı vermem’ cümlesi benim ona net olarak ve eski başkanlarım adına cevap olarak Bilecikspor’un kimsenin günahına ihtiyacı yoktur. Bilecikspor günahıyla sevabını kendi kongre üyeleri, halkından ve taraftarından alır. Burada söylenecek kelime sayın Mehmet Arslan abimize düşmez. Bu kelime talihsiz, çok itici ve toplum tarafından kabul edilir bir cümle değildir. Aynı zamanda cümlenin sonunda bazı rakamların 10 lira 6 lira 5 lira 3 lira gibi rakamların alınıp 4 lirasının alınıp 6 lirasının cebe atıldığı söylenerek sizi zan altında bırakmışlar. Bu cümle daha da ağır daha da mesnetsiz bir açıklamadır ve ben bu kelimeyi kesinlikle kendilerine iade ediyorum. Böyle bir kelimeyi hiçbir milletvekili şuanda belediye başkanlığı yapan abilerimiz sanayilerin içinde yıllarca Bilecikspor’a hizmet etmiş yönetim kurulu üyeleri böyle 6 liraları 10 liralara tenezzül edecek şerefsiz insanlardan değildir” dedi.

Mehmet Arslan’ın 15 gün önce yaptığı açıklama sonrası kendisine gelen tepkilere göğüs gerdiğini anlatan Cinoğlu, “Bu açıklamayı biraz geciktirmemin sebeplerinden biri acaba yangına körükle değil daha mantıklı bir ortak noktada buluşabileceğimize düşündüm. Bunu ortak bir açıklama ile şehrimize en azından daha duyarlı bir şekilde özür bekledik. Arslan Alüminyum Türkiye’nin veya Bilecik’in en büyük kuruluşlarından birisi olabilir ama Bilecikspor’da kendine göre Bilecik’in en büyük kuruluşudur, sivil toplum örgütüdür. Başkanlarımız cambaz değildir, cambazlar sadece deyim yerindeyse hayvan pazarlarında alım satım yapan insanlara denir. Biz burada cebimizden maddi manevi bütün başkanlarımız sigorta borçlarını ödemiştir” dedi.

24 Ayylık başkanlık süresince Bilecikspor olarak Mehmet Arslan’dan hiçbir para talebi olmadığı anlatan Cinoğlu, “Bilecikspor benim başkanlığım sırasında ne verdi ki çıkıp bizlere hesap soruyor. Bilecikspor’a 100, 200, 300 bin yardım alırız onun karşılığında hesap sorarlar biz de o zaman hesabını veririz. Bu açıklamalar bizlere Bilecikspor sadece güç verir. Bilecikspor’u daha da kenetlendirir ama ben bu açıklamaların yine altını çizerek söylüyorum kesinlikle bir açıklama yapılarak özür dilenmeli yoksa bu açıklamanın hiçbir şekilde telafisinde olmayacaktır. Yıllarca da insanların beyninden silinmeyecektir. Ne kadar büyük olursanız olun sivil toplum örgütlerinden buradaki yaşayan şehirden büyük olamazsınız, o yüzden yine söylüyorum Bilecikspor’un kimsenin günahına sevabına ihtiyacı yoktur. Bu söylerler sonrası bazı Bilecikspor başkanları olayı yargıya taşıyacaklarını söyledi. Burada halk ile hesaplaşmak, toplumla hesaplaşmak mahkeme hesaplaşması falan olamaz. Burada kamuoyu vicdanını rahatlatmaları gerekir” dedi.

Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, Mehmet Arslan’ın Bilecikspor'dan birhaber olduğunu söyledi. Bilecikspor’un 25 kişilik kadrosundan 2’si üniversite öğrencisi dahil 7 kişinin dışarıdan geldiğini anlatan Cinoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

“Yaklaşık 15-16 tane oyuncumuz Bilecikli. Yani Mehmet Arslan’ın Bilecikspor’dan bir haberi yok. Bu talihsiz açıklama tarihle birlikte onların arkasından gelir. En azından bir şekilde kamuoyunun vicdanını rahatlatacak şekilde düzeltmek gerekir. Bir insana bu ithamlarda bulunursanız bu insanlar bu ithamın altında kalmaz. Herkesin kendine göre bir kişiliği, bir makamı vardır. Her şey parayla söz konusu olmaz. Bu hata düzelmediği sürece Bilecikspor halkı, Bilecikspor taraftarı, Bileciksporu sevenler veya sporu sevenler bu ismi hiç unutmayacak. Yapacağız dedikleri açıklamayı yapmayarak, söylenilen ithamlarda haklı olduklarını ve ya arkasında durduklarını gösteriyor. Bu daha da tehlikeli bir durum. En kısa zamanda umarım doğruyu bulurlar. Doğruyu bulmazlarsa da bu şaibeyle yaşar giderler” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3271 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum