ÇOCUK İSTİSMARINI KADINLAR DURDURACAK!

ÇOCUK İSTİSMARINI KADINLAR DURDURACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından ‘Çocuk istismarı’ konulu basın toplantısı düzenlendi. CHP İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil ve partililer katıldı. 
‘Çocuk istismarı’na dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak adına çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini açıklayan Bilecikligil, “Çocuk istismarını kadınlar durduracak” dedi. 
Bilecikligil, kampanya kapsamında kentin çeşitli yerlerinde durma ve oturma eylemi, sessiz okuma eylemi ve sosyal medya üzerinden farkındalık yaratma çalışmalarının yapılacağını bildirdi. 
CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, ‘Çocuk istismarı’ konusunda iktidarın samimi olmadığını öne sürerek, iktidardan taleplerde bulundu. Bilecikligil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır. Cezaları artırmak ve istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmak. 
İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak kalmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. 
Çocuklarımız için endişe duyuyoruz. Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz. 
Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan verilmeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. 
Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. 
Çocuk istismarını öven ‘6 yaşında çocukla evlenilebiir’ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. 
Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. 

cocuk-istismarini-kadinlar-durduracak-(3).jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1477 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum