"ÇOCUKLARIN BAKIMI SAĞLANACAKTIR"

"ÇOCUKLARIN BAKIMI SAĞLANACAKTIR"

Gazetemizin 14 Mart Pazartesi günü manşetinden verdiği ´Bunun adı dram!´ başlıklı haberine Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü duyarsız kalmadı.

Sinan ÖNCE

Gazetemizin 14 Mart Pazartesi günü manşetinden verdiği 'Bunun adı dram!' başlıklı haberine Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü duyarsız kalmadı.

Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, habere konu olan Rahmatallah Ahmet Abed Al-Jumalı ile daha önce görüşüldüğü fakat Rahmatallah Ahmet Abed Al-Jumalı'nın Birleşmiş Milletler temsilciliğinin ve Emniyet Müdürlüğünün tercümanlarını kabul etmediğinden dolayı sosyal inceleme raporunun düzenlenemediği kaydedildi. Açıklamanın devamında ise Rahmatallah Ahmet Abed Al-Jumalı ile tercüman vasıtasıyla görüşüldükten sonra çocukların bakımının sağlanacağı kaydedildi.

Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gazetemize yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Gazetede habere konu olan Rahmatallah Ahmed Abed Al-Jumalı, 26.02.2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne müracaatta bulunmuştur.

Müracaatında eşinden ayrı olduğu, çocuklara kendisinin bakmak zorunda kaldığı için de çalışamadığını ifade etmiştir. Çocukları kurum bakımına da vermek istemediğini dolayısıyla kendisine ekonomik destek verilmesini istemiştir.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereğince meslek elemanları tarafından müracaatçının ikametinde, gerekirse sosyal çevresinde kapsamlı inceleme yapılarak sosyal inceleme raporu düzenlenmesi zorunludur.

Fakat müracaatçı, ilimizde bulunan Birleşmiş Milletler temsilciliğinin ve Emniyet Müdürlüğünün tercümanlarını kabul etmemiştir. Daha sonra tercüman vasıtasıyla Rahmatallah Ahmed Abed Al- Jumalı ile görüşülerek, çocukların bakımı sağlanacaktır."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.