Çöplükte Yangın!

Bilecik’te, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan ve artık kullanılmayan vahşi çöp depolama alanında yangın çıktı. Yangın, Bilecik Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Bilecik’te, Hürriyet Mahallesi'nde bulunan ve artık kullanılmayan vahşi çöp depolama alanında yangın çıktı. Yangın, Bilecik Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

coplukte-yangin.jpeg

Bilindiği üzere; Hürriyet Mahallesi’nde kente uzun süre çöplük olarak hizmet veren alan geri dönüşüm tesisinin faaliyete geçmesinin ardından kullanılmamaya başlandı. Daha sonra çöplük alanının rehabilite edilerek yeşillendirilmesi için proje hazırlandı. Ancak yerel yönetimde yaşanan değişiklik sonrası bu proje hayata geçirilmedi. Yaklaşık 2 yıl önce Bilecik kamuoyunun gündemine gelen ve metan gazı alarmı veren çöplük yeriyle ilgili aradan geçen zaman zarfında yine hiçbir çalışma yapılmadı.

coplukte-yangin-001.jpeg

Gelinen süreçte, çöplükte çıkan yangın büyümeden söndürüldü ancak metan gazı tehdidi bir kez daha gündeme geldi.

coplukte-yangin-002.jpeg

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Çetin Kaya’nın açıklamaları yeniden akıllara geldiği gibi çöplüğün bir an evvel rehabilite edilmesi gerekliliği yeniden tartışmaya açıldı.

coplukte-yangin-003.jpeg

Diğer yandan, konuyla ilgili uzmanlar ise çöplük alanındaki metan gazının çıkışını sağlamaya yönelik çalışmalar yapılması ve metan gazının sık sık kontrol edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

coplukte-yangin-004.jpeg

coplukte-yangin-005.jpeg

coplukte-yangin-006.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum