Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, Söğütlülerden olsun

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, Söğütlülerden olsun

Mehmet ERDAL

Cennet Mekan Sultan II. Abdülhamid Han Bileciklilerden ve Söğütlülerden bahsederken “Akrabalarım” veya “Öz Hemşerilerim” diye bahsedermiş. "Herkes hainlik yapsa bile, hemşerilerim yapmaz" diyerek de Söğüt Alayı olarak da adlandırılan Ertuğrul Muhafız Alayını kurdurmuş. Bu alay Padişahın yakın korumalığını yaparak, Ulu Hakan'ın güvenliğini sağlarmış.

Kayı Boyu soyundan gelen ailelerden seçilen muhafızlar Sultan'a, son nefeslerine kadar mutlak itaat edip, sadakatle hizmet edeceklerine, Ertuğrul Gazi Türbesinde yemin edip, görevlerine başlarmış.

Sultan II. Abdülhamid, Söğüt ve civarından oluşan muhafızlara çok güvenir, onlara “Öz hemşerilerim” diyerek hitap edermiş. Ulu Hakan'ın Karakeçililer’e itimadı herkesten fazlaymış.  Her gece yattıktan sonra II. Abdülhamid’in yatak odasının önünde haremağası ve Karakeçili aşiretinden muhafızlar bulunurmuş.

FETÖ’nün darbe girişimi esnasında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’ndan 283 asker göz altına alındı. Bu haberi duyduğumda Cennet Mekan Hemşerimiz II. Abdülhamit Han Hazretlerinin “Öz hemşerilerim” diyerek kurduğu “Ertuğrul Muhafız Alayı” aklıma geldi.

FETÖ darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaki askerlerin tutuklanmasından sonra yeni bir muhafız alayı oluşturulacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da politikasını takip etiği Ulu Hakanımız gibi muhafız alayını Söğüt ve çevresinden oluşan gençlerimizden seçebilir. Devletine ve milletine sadık hemşerilerimiz devletinin bekası için canını verir, liderini vermez. Cumhurbaşkanlığı Ertuğrul Muhafız Alayı adıyla Söğüt’lü gençlerimiz Cumhurbaşkanlarımızı canı pahasına koruyacaklardır. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, Söğütlülerden olsun.

Bu teklifimi Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir veya CHP Milletvekili Yaşar Tüzün TBMM kürsüsünden vereceği önergeyle iletebilirler. Veya Cumhurbaşkanımıza ulaşarak söyleyebilirler. Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Söğüt İlçe Başkanı Mesut İpekçi’de konunun takipçisi olurlarsa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, muhafız alayını Söğüt’ten kurulmasına sıcak bakacağına inanıyorum.

Ulu çınarın filizlendiği, Kayı Boyu'nun kök saldığı bu topraklardan çıkan Devlet-i Âl-i Osman'ın mirası Türkiye Cumhuriyeti’nin liderlerini korumak, Söğütlü gençlerimize gurur verecektir.

Selam ve dua ile…

Kaynak:Mehmet ERDAL

Bu haber toplam 8267 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum