CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANACAK

Bilecik Valiliği koordinesinde hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, coşkulu bir kutlamaya ev sahipliği yapacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Bayrağını Al Cumhuriyet’e Gel’ sloganıyla 29 Ekim Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’ndan Edebali Stadyumu’na yürüyüş düzenlenecek. Ayrıca aynı günün akşamında ‘29 Ekim’de Cumhuriyette’ başlığıyla saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak kent içinde fener alayı düzenlenecek. 

KUTLAMALAR BUGÜN BAŞLAYACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bugün saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde resim sergisinin açılışı yapılacak. Kutlama etkinlikleri, Vali Tahir Büyükakın tarafından akşam verilecek Cumhuriyet Resepsiyonu ile devam edecek. 

PAZAR GÜNÜ DOLU DOLU GEÇECEK

29-ekimde-coskulu-kutlama3.jpg

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılı kutlamaları, 29 Ekim Pazar günüde dolu dolu devam edecek. Vali Tahir Büyükakın, makamında tebrikleri kabul ettikten sonra saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak törenlerin gerçekleşeceği Edebali Stadyumu’na kadar yürüyüş yapılacak. Ardından burada resmi kutlama töreni gerçekleşecek. Kutlama töreni çerçevesinde, Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak. Vali Büyükakın tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapılacak. Şanlı Türk bayrağımız Vali Büyükakın’a teslim edilecek. Halk oyunları gösterileri sahnelenerek şiirler okunacak. Tören, bando konseri ve tören geçişi ile sona erecek. 

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ SONA ERECEK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Yürüyüşü ile son bulacak. Pazar akşamı saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanılarak şehir içinde yürüyüş yapılacak. 

29-ekimde-coskulu-kutlama2.jpg

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2681 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.