Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı coşkuyla kutlanacak

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı coşkuyla kutlanacak

Bilecik’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirilecek.

Bilecik’te, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkuyla gerçekleştirilecek. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Stadyumu’nda yapılacak.

Kutlama programı kapsamında Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün makamında tebrikleri kabulünün ardından saat 11.00’de BŞEÜ Stadyumu’nda kutlama programı başlayacak. Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı tarafından vatandaşların bayramları kutlanacak. Daha sonra saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Vali Şefik Aygöl’ün konuşmasının ardından şanlı Türk bayrağımız Vali Şefik Aygöl’e teslim edilecek.

Programın devamında çeşitli gösteriler sahne alacak. Folklor gösterileri, şiir ve müzik dinletileri, spor gösterileri ve buna benzer çeşitli etkinlikler izleyiciler ile buluşacak. Daha sonra Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

Tören geçişinin ardından kutlama programı son bulacak.

KURULUŞTAN KURTULUŞA MOTOSİKLET KORTEJİ

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Kuruluştan Kurtuluşa 100. Yıl Motosiklet Korteji gerçekleştirilecek. Bozüyük Metristepe Anıtı’ndan Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi’ne kadar kortej yapılacak.

100. YIL KLASİK ARAÇ KONVOYU

100. Yıl Klasik Araç Konvoyu gerçekleştirilecek olup Bilecik kent merkezinde klasik araçlar tarafından konvoy yapılacak. Ayrıca, Mektepten Meclise 100. Yıl Armağan Kitabı’nın tanıtımı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl coşkusu akşam gerçekleştirilecek Cumhuriyet Yürüyüşü ile son bulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.