DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ, HAİNLİK BİTTİ Mİ?

DARBE PÜSKÜRTÜLDÜ, HAİNLİK BİTTİ Mİ?

Mehmet ERDAL - Köşe Yazısı

FETÖ terör örgünün Türkiye üzerine oynadığı son oyun, necip milletimizin sağduyusu sayesinde atlatıldı. Çanakkale destanını yazan ecdadın torunları, yine aynı ruhla vatanını darbecilere karşı korudu. Milletin damarlarındaki asil kan fışkırdı. Millet devletinin yanında, hükümet dimdik ayakta. Darbe püskürtüldü, fakat hainlik bitti mi?

Türkün ayranı kabardı, bir akşamda darbecilere gereken had bildirildi. Asil milletimiz namlunun ucunu büktü. Millet gerekeni yaptı, şimdi sıra hükümette, gerekeni yapmalı. Muhalefet particiliği bir kenara bırakıp, teröre karşı hükümetin yanında birlik olmalı.

FETÖ ve PKK terör örgütleriyle mücadelede hükümet yalnız bırakıldı, muhalefetten gereken desteği alamadı. Erdoğan gitsin de, ne olursun zihniyeti, bu duruma gelmemizde en büyük etken oldu.

PKK’lı hainler Kızılay meydanında asılmadı. 30 yıldır PKK ile mücadele ettik, bitti bitiyor denirken, mücadele ettikçe PKK bir türlü bitirilemedi. Bir avuç çapulcu diyorduk, hainler şimdi özerklikten bahsediyor. 28 Şubat’ı iyi tahlil edemedik, devletin üst düzey mercilerini ele geçirdiler. Milletimiz bu zihniyetten çok çekti, gereken ceza verilemedi, hadleri bildirilmedi. Millet o zihniyeti sandığa gömdü, fakat gereken cezai yaptırım olmadı. 27 Nisan 2007 yılındaki e-muhtırayı unutuldu. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşürülerek Şehit edilmesi olayı hala gizemini koruyor. Olay tam olarak aydınlatılamadı, kapandı. Gezici zihniyete gereken ders verilmedi. "Mesele gezi parkı değil, hala anlamadın mı?" diyen zihniyete gerekli had bildirilmedi. Milletin karşısında yer alanlara yine gereken ceza verilmedi. Muhalefet millete karşı yapılan bir çok girişimde yanlış safta yer aldı. Yıllar geçti, hainler bitmedi, yeni hainler türedi.

Bin nasihatten, bir sürünceme iyidir atasözü şimdi gerçek oldu. Bu ayaklanma sadece Erdoğan’a değil, necip Türk milletine yapıldı. Halka namlu gösterildi, üzerine tank sürüldü. Sadece ayranımız kabardığı zaman dik durulmayıp, gereken mücadelenin etkili bir şekilde yapılmalı ki yeni hainler türemesin. Muhalefet hainlere karşı parti rekabetini bir kenara bırakıp, hükümete destek vermeli. Hainler temizlenmeli.

İlimizdeki FETÖ zihniyetine destek veren bürokrat, iş adamı, esnaf, işçi, memur her kim olursa olsun, bu zihniyetle mücadelemiz etkili bir şekilde yapılmalı. Özellikle Ak Parti kadroları böyle bu zihniyetin elini bürokrasiden çektirmeye hız vermeli. Devlet kurumları alımları gözden geçirilmeli. Bu zihniyet hem milletimize namlu uzatıyor, hem de devletten para kazanmaya devam ediyor. Mücadele tam verilsin, hainler ve destekçileri yüz bulmasın.

Çok şükür namlunun ucu kırıldı, fakat zihniyet değişmedi. Gereken cezalar verilsin. Yoksa kamufle olan bu zihniyet yine milletimiz karşısına çıkacaktır. Hainlikleri bitmiyor. Gereğini eksiksiz yapılması için muhalefette iktidara destek vermeli. Hem PKK, hem de FETÖ birlik sayesinde yok olacaktır.

İlimiz düzeyinde siyasilerimiz ve üst düzey bürokratlarımız bu zihniyetin çetelesini çıkartsın. Kim irtibatını devam ettiriyorsa, gereken cezaya çarptırılsın, bu millet bir daha hainlerle karşı karşıya gelmesin.

İslam’ın bayraktarlığını yapan aziz Türk Milletimiz bu belayı savmıştır. Gereken çalışmayı siyasi kadrolar yapmalıdır. Zaman kaybetmeden devletine hainlik yapanlar yargılansın ve asılsın. Yoksa halktan böyle bir destek daha bulamaz. Hainler asılsın.

Selam ve dua ile… 

 

Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.