‘Delege, genel merkeze mesaj gönderdi’

‘Delege, genel merkeze mesaj gönderdi’

Şadi Erdal, “Delege, genel merkeze mesaj gönderdi’

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu Basın Masası’nda AK Parti’de devam eden kongre süreci değerlendirildi. Söğüt’te gerçekleşen iki adaylı kongrenin yansımalarının damga vurduğu programa, AK Parti’nin eski il başkanlarından Ramazan Kurtulmuş, Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ve Gazetemiz Sayfa Editörü Ahmet Meşe katıldı.

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal, AK Parti’nin kongrelerde ve aday belirlemede izlediği yöntemin bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini ifade ederek, Söğüt kongresinin önemli mesajlar taşıdığını anlattı. Genel merkezin tek adaylı olmasını istemesine rağmen Söğüt’ten ikinci bir adayın çıkmasının iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydeden Şadi Erdal, “Delege genel merkeze mesaj gönderdi” dedi.

AK Parti’nin eski il başkanlarından Ramazan Kurtulmuş ise AK Parti’nin teşkilat seçimleri ve aday belirlemede istişareye dayalı geniş katılımlı bir yol izlediğini ifade ederek, AK Parti’nin kazandığı seçim zaferlerinin kullanılan metodların doğruluğunu gösterdiğini dile getirdi.

Tek adaylı kongrelerin ve izlenilen metodların artık yetersiz kaldığını söyleyen Ahmet Meşe ise Türk siyasetinin kısır bir döngüye girdiğine dikkat çekti. Partilerin yaptıkları kongrelerin anlamını yitirdiğini belirten Ahmet Meşe, “Partiler, çok adaylı kongreler yapmaktan çekinmemeli. Yarışmacı kongreler teşkilatlara heyecan katar, delegenin partisine olan aidiyet duygusunu artırır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 35682 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum