MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

DEMOKRASİ VE HAZIMSIZLIK

DEMOKRASİ VE HAZIMSIZLIK

728. Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt Şenlikleri ilk defa Ak Partili bir belediye tarafından organize edildi ve Söğüt esnafının canını burnuna getirdi. Panayırı aldı okullar bölgesine götürdü. Çarşı esnafını mağdur etti. Konuyu “Ak Parti Söğüt’ü ilk kez aldı ilk darbeyi de vurdu” sözleriyle manşetten verdik.
Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş’e panayırın çarşı içinden gitmemesi için 70 imzalı dilekçe vermişler ama hiç dikkate bile alınmamış. Ertuğrulgazi’yi anma ve Söğüt şenliklerinde bomboş kaldığını gören esnaf camına “Festivalde çarşıya bu kalabalık çok fazla sizin eseriniz teşekkürler” yazılı pankart asarak protesto hakkını kullanıyor.
Rahatsızlığa tamamen duyarsız kalan Belediye Başkanı Osman Güneş gazetemiz haberine tepki gösterdi. Telefondaki konuşmamızda panayırın çarşıdan alınma sebebi, esnafın mağduriyeti ve bundan sonra ne olacağından ziyade Osman Güneş bizim gazeteciliğimizi tartmaya çalıştı. Biz tabiî ki Osman Güneş’e gereken cevabı verdik. Osman Bey bir de tehdit eder gibi konuşmaların bant kaydına alındığını söylüyor. Bizim çekindiğimiz bir durum yok. Yazdığımızı binlerce kişi okuyor. Söylediğimizi de binlerce kişinin duymasında hiçbir mahsur yok.
Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş halktan gelen isteklere kulak tıkıyor, halka rağmen bazı icraatlar yapıldığında demokratik hakkını kullanan vatandaşların imzalı dilekçesini, dikkate almıyor. Pankartla protesto etmesi ve bu konuların gazete manşetlerinde yer alması demokrasinin bir gereği. Bütün bunları engellemek için kendi çapında bazı yöntemler uygulamaya çalışarak hazımsızlığını gösteriyor.
Demokrasiyi içine sindiremeyip hazımsızlık yaşayanlara kısa bir demokrasi dersi verelim. Seçimlerde en çok oyu alıp icraatın başına gelmek nasıl demokrasinin bir gereği ise vatandaşın isteklerini idareye bildirmesi de; istekleri kabul görmeyince pankart asarak protesto etmesi de, basında konunun yer alması da demokrasinin bir gereği.
Başkanla telefonda görüşmemizden hemen sonra Söğüt’ten birkaç abonemiz aboneliğini iptal ettirdi. Ben şahsen bu abone iptallerini Söğüt Belediye Başkanı Sn. Osman Güneş ile ilişkilendirmek istemiyorum. Sn. Güneş şunu iyi bilmeli ki Söğüt’te Ak Parti, aboneliğini iptal ettiren birkaç kişiden ibaret değil. Çarşı esnafından mağdur olan pek çok kişi Ak Partiye oy vermiştir. Onların hakkını savunmak doğru olandır. Sn. Güneş halktan kopuk vatandaşına tepeden bakmayı bırakıp, vatandaşın sesine, derdine ortak olmalı.
Demokrasiyi içine sindiremeyip hazımsızlık yaşayan sayın başkan baskı yolunu tercih ederek bir şekilde hakkında çıkacak haberleri engellemeye çalışıyor. Esnafın bu ilginç protestosu demokrasi gereği gazetemiz manşetinde haber olarak yer alıyor. Sayın Başkan Osman Güneş bu tip tepkilere boyun eğmeyeceğimizi parti içersindeki arkadaşlarından öğrenebilir. Umarız Söğüt Belediye Başkanı Osman Güneş hakkında çıkan haberlerle ilgili tehdit yolunu değil Söğüt halkının sesine kulak verir.

"AK PARTİ SÖĞÜT’Ü ALDI, İLK DARBEYİ DE VURDU" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı toplam 1129 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR