DEVLET ADAMLARINA BU YAKIŞIR

DEVLET ADAMLARINA BU YAKIŞIR

Darbe girişiminde bütün Bilecik diken üstünde iken, başta Bilecik’e yeni atanan Vali Süleyman Elban’ın, Bilecik Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç ve komuta kademesinin, İl Jandarma Alay Komutanlığının, İl Emniyet Müdürlüğü’nün süreci çok iyi yönetmesi hasebiyle kendilerini tebrik ediyorum.

Orta yaşı bulmuş ömründe birkaç darbe görmüş vatandaşlarımız bilir. Darbe girişimi başladı mı önce Garnizon komutanlığında komuta kademesi yeniden şekillendirilir. İlin mülki amiri olan Vali Garnizon komutanlığına davet edilerek misafir edilir. Bir açıklama yapmasına müsaade edilmediği gibi herhangi bir yetki kullanmasına müsaade edilmez.

Bu sebeple Vali Süleyman Elban’ı telefonla aradım. Kendisi “Arkadaşlarla durum değerlendirmesi yapıyoruz. Münferit bir şey, ordu zaten tasvip etmiyor. Her şeyden önce vatandaş devletine sahip çıktı. Devlet duruma müdahale ediyor. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi ve “Milletin yanındayız darbenin karşısındayız” başlıklı haberimize teşekkür etti. Böylece misafir edilme gibi bir durumun olmadığını tüm Bilecik halkı öğrendi ve içi rahatladı. 

Ardından Bilecik’e cuntacıların kimi sıkıyönetim komutanı atadığını öğrenmeye çalıştım. Cumartesi günü yaptığımız haberde de yer alan Jandarma Kurmay Albay Harun Karabulut darbeciler tarafından sıkı yönetim komutanı olarak görevlendirilmiş. Ardından yakalanarak tutuklandı.

Öğrendiğime göre Bilecik Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç bağlı bulunduğu birliklere talimat vererek darbecilerin nizamiye kapılarına gelmeleri durumunda tutuklamalarını, direndikleri veya karşılık verildiği takdirde vur emri verildiği ve bu emrin kesin olduğu bilgisini aldım.

Darbe girişimi esnasında Bilecik’te bulunmayan Paşa’nın ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır’ın Vali Elban ile koordineli çalıştığını öğrendim.

Vali Bey’in darbe girişimi akşamı İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alber Sır ve İl Emniyet Müdürü’nden sürekli bilgi aldığı ve yönettiği biliniyor. Garnizon Komutanı Zafer Koç’ta Vali Süleyman Elban ile sık sık telefonla görüşerek durum değerlendirmesi yaptığı, aynı zamanda diğer birlikleri de sürekli teyakkuzda tuttuğu söylendi.

2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı ve Tugaya bağlı diğer birliklerde darbe girişimine destek veren hiçbir rütbeli askerin bulunmaması sevindirici. 

1 ay kadar önce ilk Valilik Görevine Bilecik’te başlayan Süleyman Elban’ın darbe girişiminin yaşandığı süreci çok iyi yönetmesi takdire şayan. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç’un darbecilerin karşısında olması ve gerekirse vur emri vermesi, Milletin yanında olması; İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır ve İl Emniyet Müdürünün koordineli çalışması huzurlu ilimiz için büyük bir şans. Kendilerine Bilecik halkı adına teşekkür ediyorum.

 

Bu haber toplam 2687 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum