Din görevlileri Hatay’a yola çıktı

Din görevlileri Hatay’a yola çıktı

Bilecik Müftülüğüne bağlı 55 din görevlisi Hatay’da görev almak üzere yola çıktı.

Bilecik Müftülüğüne bağlı 55 din görevlisi Hatay’da görev almak üzere yola çıktı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun önderliğinde yola çıkan kafileyi uğurlamak üzere eski otogarda düzenlenen törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ile din görevlilerinin aileleri de katıldı.

Müftü Ali Erhun, burada yaptığı açıklamada, Bilecik kafilesi olarak Hayat ilinde görev alacaklarını ifade ederek, “Hatay’da mağdur olan kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.  

din-gorevlileri-hataya-yola-cikti1.jpg

“BİLECİK OLARAK SESSİZ KALAMAZDIK”

Vatandaşlar tarafından yapılan battaniye yardımlarını da ulaştıracaklarını kaydeden Müftü Erhun, “Bilecik’ten insanlık görevi olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesinde 55 kişilik ekip ile deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımcı olmak üzere gidiyoruz. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu battaniye yardımlarını ulaştırmak üzere teslim aldık. Hatay’da mağdur olan kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışacağız.

din-gorevlileri-hataya-yola-cikti2.jpg

Karşılaştığımız afet çok büyük. Bilecik olarak sessiz kalamazdık. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak deprem bölgesindeyiz. 70 il müftümüz orada bizde buna dahil olacağız. Bize yardımcı olan tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah onların emanetlerini de onlara ulaştırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

din-gorevlileri-hataya-yola-cikti3.jpg

“YOLUNUZ AÇIK OLSUN”

Vali Kızılkaya ise Hatay’a yola çıkacak din görevlilerine “Yolunuz açık olsun” diyerek, “Çok zor günler yaşıyoruz. Bölgeye gidecek diyanet personelimize yollarının açık olmasını diliyorum. Rabbim işinizi gücünüzü kolay kılsın. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allaht’an rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Din görevlilerinden oluşan 55 kişilik kafile Müftü Ali Erhun’un yaptırdığı duanın ardından yola çıktı.

din-gorevlileri-hataya-yola-cikti4.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4327 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.