"DİZ ÇÖKTÜREMEZSİNİZ!"

"DİZ ÇÖKTÜREMEZSİNİZ!"

Vali Tahir Büyükakın, milletimizin 15 Temmuz günü Türkiye'nin her yerinin Çanakkale olduğunu gösterdiğini ifade ederek: "Milletimiz, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini, geçilemeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Sadece FETÖ terör örgütüne değil, onun iş birlikçilerine onu maşa olarak kullananlara, ülkemizin üzerinde emeli olanlara net ve kararlı bir şekilde bir kez daha haykırdı: Çanakkale geçilmez, bu ülkenin toprakları çiğnenmez, bu ülkenin evlatlarına diz çöktüremezsiniz, onları bu yurdun üzerinde tüten son ocak sönmeden onları esir alamazsınız. Bunu bir kez daha gösterdik. Allah'a hamd olsun." dedi. 

diz-cokturemezsiniz!4.jpg
Bilecik Sivil Dayanışma Platformu Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret etti. 25 sivil toplum kuruluşunun katıldığı ziyarette konuşan Vali Tahir Büyükakın, 15 Temuuz'u diğer bütün kutlu günlerde olduğu gibi unutmayacaklarını ifade ederek: "İnşallah bundan sonra memleketimiz böyle bir gün görmez. Ama bir söz vardır. İster isen sulh-ü salâh, hazır ol cenge derler. Biz cenge her zaman hazırız." dedi. Dünyadaki tüm ezilen milletlerin gözünün Türkiye'de olduğunu aktaran Vali Büyükakın, Türkiye'nin son kale olduğunu Türkiye'nin düşmesi durumunda dünyanın düşeceğini belirterek: ". Allah'ın izniyle bu ruhu koruduğumuz müddetçe , sahip olduğumuz müddetçe hiç bir şekilde onların bu emellerine ulaşmaları mümkün olmayacak." dedi. 
Vali Büyükakın ayrıca tüm Bileciklileri 15 Temmuz Cumartesi günü akşamı Cumhuriyet Meydanında davet ederek: "Milli irade ve birlik yürüyüşümüzü kararlı bir şekilde tüm vatandaşlarımızla birlikte yapacağız" dedi. 
Vali Tahir Büyükakın şöyle konuştu: "Devletler sadece millet arkasında olduğu zaman devlet olur. Zaten devlet halk için vardır, devlet halk için olduğu sürece de millet devletin yanında duracaktır. Şuanda bunun çok güzel bir örneğini görüyoruz. 
Milletimiz 15 Temmuz günü aslında Türkiye'nin her yerinin Çanakkale olduğunu gösterdi. Çanakkale'nin geçilmeyeceğini, geçilemeyeceğini bir kez daha dünyaya gösterdi. Sadece FETÖ terör örgütüne değil, onun iş birlikçilerine onu maşa olarak kullananlara ülkemizin üzerinde emeli olanlara net ve kararlı bir şekilde bir kez daha haykırdı: Çanakkale geçilmez, bu ülkenin toprakları çiğnenmez, bu ülkenin evlatlarına diz çöktüremezsiniz, onları bu yurdun üzerinde tüten son ocak sönmeden onları esir alamazsınız. Bunu bir kez daha gösterdik. Allah'a hamd olsun. 
Bu günü diğer bütün kutlu günlerimizi olduğu gibi unutmaycağız, unutturmayacağız. Böyle bir günde devletimiz ile milletimizin bölünmez bütünlüğünü açık bir şekilde tekrar tekrar dünyaya haykırmamız ve göstermemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonra memleketimiz böyle bir gün görmez. Ama bir söz vardır. İster isen sulh-ü salâh, hazır ol cenge derler. Biz cenge her zaman hazırız. Bu milletin evlatları bunu tarihte bir çok kez gösterdi 15 Temmuz'da bir kez daha gösterdi, gerektiği zaman hiçbir şekilde canını düşünmeden vatanı için her fedakarlıkta bulunacağını bir kez daha gösterdi. Önemli olan bu ruhu korumamız. Bu ruhu koruduğumuz müddetçe inşallah hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklar. 

diz-cokturemezsiniz!3.jpg
Ama bundan daha önemli birşey var. Dünyanın ezilen bütün milletleri gözünü çevirmiş Türkiye'ye bakıyor. Türkiye son kale. Türkiye düşerse bütün dünya düşer. Allah'ın izniyle bu ruhu koruduğumuz müddetçe , sahip olduğumuz müddetçe hiç bir şekilde onların bu emellerine ulaşmaları mümkün olmayacak.
15 Temmuz Cumartesi günü hep birlikte milli irade meydanını dolduracağız. Milli irade ve birlik yürüyüşümüzü kararlı bir şekilde tüm vatandaşlarımızla birlikte yapacağız. Ben bir kez daha anlamlı günde burada olduğunuz için, kararlığınızı gösterdiğiniz için, 15 Temmuz'da orada olacağınız için halkımızı oraya davet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Allah çizginizi daim eylesin" dedi.
Vali Tahir Büyükakın'ı ziyaret eden Bilecik Sivil Dayanışma Platformu adına Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz'de basın açıklaması yaptı. Selöz açıklamasında şunları ifade etti: "Bugün burada 1 yıl önce yaşadığımız talihsiz geceyi 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirmek istenen ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve milletimizin feraseti ile engellenen hain darbe girişimini unutturmamak 1 yıl önce nasıl dimdik durduysak bir yıl sonra da aynı şuur aynı idrak ile devletimizin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla ilimizde faaliyet gösteren 30 sivil toplum kuruluşu ile birlikte bir araya geldik. İlimizde devletimizin en üst yöneticisi olan sayın valimize devletimize bağlılığımızı her türlü teröre, işgal girişimine karşı en büyük destekçileri olarak sivil iradenin yanlarında olduğunu deklare ettik. 
15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında çok şey yazıldı çok şey söylendi ancak asıl yazılması gereken destanı tarih kayda geçirecek bizden sonraki nesillerde bu destanı direnişi gururla okuyacak. 1 yıl önce biz bir tarih yazmadık zira bilge kral Alianın dediği gibi “Tarihi ancak Allah yazar biz sadece nerede duracağımıza karar veririz”. Bu gün burada olan sivil toplum kuruluşları liderleri ve tüm gönüllüleri birlikte hain darbe girişiminin ilk dakikalarda nerede duracaklarını gösterdiler zalimlerin karşısında hainlerin gözünün içine bakarak hayır buna izin vermeyiz diye göğüslerini siper ettiler. Bir yıl sonra daha da güçlenen bir azim kararlılıkla ihanet örgütüyle mücadele devletimizin yanında olmaya devam ediyorlar. Biliyoruz ki terörle mücadele uzun soluklu bir iştir. Fetö denilen uluslar arası taşeron örgütle mücadele en zordur zira biz gibi görünen bizden cümleler sarf eden ve dini değerleri istismar eden bir yapıyla mücadele sadece devlet refleksine bırakılamaz bütün bir toplum olarak topyekün bir şuurla bertaraf edilebilir. İşte bizler her türlü teröre karşı olduğu gibi devletimize bağımsızlığımıza ve milli iradeye kast eden bu şebekeye karşı dimdik yanınızdayız. 
Bu duygularla Bilecik Sivil Dayanışma Platformu olarak 30 sivil toplum kuruluşumuzla birlikte hain darbe girişimini, taşeron FETÖ Terör örgütünü bir kez daha lanetliyor 15 Temmuz gecesi şehit olan vatan sevdalılarına Allah’tan rahmet diliyor Şehit ailelerimize başsağlığı gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, bütün gönüllülerimizi üyelerimizi ve vatansever Bilecik halkını şehitlerimize şehitlerimize, gazilerimize direnişimize sahip çıktığımızı bir kez daha göstermek üzere 15 Temmuz 2017 Cumartesi akşam, ilimiz Cumhuriyet Meydanı’nda Valiliğimizin himayesinde gerçekleştirilecek olan demokrasi nöbetine davet ediyoruz." dedi. 

diz-cokturemezsiniz!2.jpg

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.