DOĞUM SONRASI SAĞLIK HİZMETİ

DOĞUM SONRASI SAĞLIK HİZMETİ

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, 'Doğum sonrası yanınızdayız' sloganıyla başlatılan uygulama kapsamında normal doğum yapan hastaların taburcu edilmesinin ardından anne ve bebeğe ilişikin sağlık ekiplerince evde hizmet verildiği belirtildi. 

Doğum sonrası anne ve bebekte oluşabilecek herhangi bir sağlık sorununu tespit etmek amacıyla başlatılan uygulamayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğum Sonrası Yanınızdayız uygulamamız ile hastanelerimizde normal doğum yapan hastalarımızı taburcu sonrası evde sağlık ekiplerimizle evlerine kadar biz taşıyoruz. Doğum gerçekleştikten sonraki ilk haftada anne ve bebeği değerlendirmek amacıyla profesyonel ekiplerimizce evde ziyaret ediyoruz.  

Bu ziyaretlerdeki hedefimiz, hem anne adaylarını normal doğuma özendirmek hem de sağlık problemlerinin sıklıkla doğum sonrası ilk haftalarda meydana gelmesinden dolayı anne ve bebekte sağlık sorunu var ise, tespit etmek ve hastaların bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır."

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.