Drone ile denetim yapılıyor

Drone ile denetim yapılıyor

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ki trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla denetim faaliyetleri devam ediyor.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde ki trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla denetim faaliyetleri devam ediyor.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı denetimlerin her zaman ve her yerde etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Havadan Drone ile Trafik denetim faaliyeti yapılıyor.

İl Jandarma Komutanlığından gelen ve Havadan Drone denetim faaliyetinin anlatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“Havadan Drone ile denetim faaliyeti:

Başta ağır tonajlı araçlar olmak üzere şehirler arası karayollarında ve il yollarında sabit/seyir kontrol halinde sürücü davranışlarının denetlenemediği dönemeçli, virajlı yol kesimlerinde, zorunlu haller dışında emniyet şeridi/banketler ve şerit üzerinde duraklama, park etme durumlarında,

Kaza riski yüksek yol kesimlerinde, geçme, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan sürücülerin tespitinin yapılmasında,

Piknik, mesire alanı gibi vatandaşların yaya olarak da bulunduğu kesimlerde drift atma, cep telefonu kullanma, emniyet kemeri ve motosiklette koruyucu başlık takmama gibi ihlallerin tespitinin yapılmasında aktif olarak kullanılmaktadır.

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı tarafından 25-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Asayiş Timlerinin de katılımıyla Trafik Timleri tarafından Jandarma sorumluluk bölgesinde tüm ilçelerde eş zamanlı olarak Havadan Drone ile Trafik Denetim faaliyeti icra edilmiştir. Denetim faaliyeti kapsamında toplam 876 araç ve sürücüsü denetlenmiştir.”

rone-ile-denetim-yapiliyor.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 621 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.