e-Fatura Hizmetinin Maliyeti Nedir?

e-Fatura Hizmetinin Maliyeti Nedir?

Zaman değişiyor, muhasebe anlayışı da pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de farklı bir sürece geçiş yapmaya başladı.

Zaman değişiyor, muhasebe anlayışı da pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de farklı bir sürece geçiş yapmaya başladı. Bunun en önemli örneğini online ön muhasebe programı seçeneklerinde görmek mümkün oluyor. Hem zaman kazanmanızı hem de ekonomik olarak rahatlamanızı sağlayan online muhasebe programının en önemli yardımcıları da e-fatura ve e-arşiv olarak ön plana çıkar. Dilerseniz öncelikle bunlar nedir? Sorularının cevaplarını verelim.

e-Fatura Nedir?

Temelde elektronik işlemlerin geliştirilmesi, kağıt tasarrufu, işlemlerin hızlı yürümesi gibi bir takım amaçlarla kullanılan e-fatura alışveriş esnasında iki tarafından elektronik fatura kullanıcı olduğu durumlarda kullanılmaktadır. Tamamlanan işlem sonucu Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hem alıcıya hem de satıcıya iletilmektedir. Bununla birlikte birçok kişi ön muhasebe programı kullanarak, bu tarz işlemleri hızlıca halledebilmek istemektedir. Ön muhasebe programı, muhasebe alanında birçok işi kolaylaştırırken, aynı zamanda işlerin daha düzenli bir şekilde ilerlemesine de olanak sağlar.

e-Arşiv Nedir?

Elektronik fatura kapsamında bulunmayan tüzel ve gerçek kişilerle elektronik fatura kullanıcıları arasında yapılan fatura gönderim biçimidir. Bu şekilde yapılan işlemlerde fatura istenmesi durumunda A4 kağıt üzerine çıktı alınarak alıcıya iletilebilmektedir.

Dilerseniz e-arşiv ve e-fatura maliyetleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak adına Comport ile iletişime geçebilirsiniz. Sizinle muhasebe programı ve tüm bu süreçler hakkında daha detaylı bilgilere yer verebiliriz.

E-Faturanın Avantajları Nelerdir?

Temelde e-faturanın en önemli avantajı operasyonel yükün oldukça azaltılmasıdır. Bunun dışında daha az maliyete sahip olduğundan dolayı da maliyet avantajı ile ön plana çıkar. Bunun dışında e-fatura ile fatura oluşturmak son derece hızlıdır. Özellikle çok işlemin olduğu iş yerleri için son derece hızlı ve son derece başarılı süreçler işlemektedir. E-faturanın birçok avantajı olmakla birlikte, birçok kişi e-fatura kontör var fiyatları konusunu araştırmaktadır. E-fatura kontör fiyatları hizmeti aldığınız yere göre değişkenlik göstermektedir.

Bunun dışında en büyük avantajı da iş yerlerinin fatura yığınları arasında kaybolmasının önüne geçilmektedir. Bilindiği üzere her faturanın yasal olarak minimum 10 sene saklanması gerekmektedir. Basılı faturalar söz konusu olduğunda bu oldukça uzun bir süredir. Bu sorunun ortadan kalkması için e fatura ayrıcalığından hemen yararlanabilirsiniz. Bu yüzden iyi bir ön muhasebe programı seçmek son derece önemlidir.

Bize Ulaşın Doğru Muhasebe Programına Geçiş Yapın

E-faturaya geçiş sürecinde kolaylık yaşamak ve tüm bu işlemleri hızlı bir şekilde yerine getirmek için dilerseniz bizi ziyaret edebilirsiniz. Her işletmeye yönelik farklı şekillerde tasarlanan programlarımızla birlikte e-arşiv ve e-fatura gibi konu başlıklarında profesyonel bir destek almış olursunuz. Comport e-fatura kontör fiyatları ve iyi bir ön muhasebe programı konusunda kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.