ECZACIBAŞI VİTRA’DAN BOZÜYÜK’E YENİ YATIRIM

ECZACIBAŞI VİTRA’DAN BOZÜYÜK’E YENİ YATIRIM

Bozüyük’te Eczacıbaşı Yapı Ürünlerinin Seramik Sağlık Gereci (SSG) İşletmesinin yanına kurulması planlanan 4.’üncü işletmenin ilk fazı tamamlandı.

Böylelikle, Türkiye’nin toplam seramik sağlık gereçleri ihracatının % 50’sinden fazlasını gerçekleştiren VitrA, üretim kapasitesini % 20 artıracak. Yeni yatırımla, yıllık seramik sağlık gereçleri üretim kapasitesi altı milyon adede çıkarken, 500 kişiye daha istihdam sağlanacak.

1-192.jpg

Yeni yatırımın devreye girmesi vesilesiyle Bozüyük Vitra tesislerindeki üretim tesislerinde bir tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşmalara geçildi. 

İlk olarak Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, tarafından bir konuşma yapıldı. Atalay Gümrah konuşmasında, “Eczacıbaşı Yapı Ürünlerinin Seramik Sağlık Gereci (SSG) İşletmesinin yanına kurulması planlanan 4.’üncü işletmenin ilk fazı tamamlandı. Bozüyük’teki ilk seramik sağlık gereci işletmesini 1977 yılında kurduk. Yaklaşık 40 yıldır üretim gücümüzün önemli bir bölümünü oluşturan bizleri adeta hemşerileri kabul eden Bozüyük’e ve tüm Bileciklilere teşekkür ederiz. 2015’in son günlerinde temeli atılan işletmede ilk etapta 250 bin adetlik yeni kapasiteyle ağırlıklı olarak klozet üretimi yapılacak. Bir yıl sonra devreye girecek 2.’inci faz üretiminde ise 750 bin adetlik ek kapasite oluşturulacak. 45.5 milyon Euro’luk yeni yatırım ülkemizin toplam SSG ihracatının %50’sinden fazlasını gerçekleştiren grubun Vitra markalı yıllık SSG kapasitesini % 20 arttırarak 6 milyon adede çıkaracak. 4.’üncü işletme tamamlandığında toplam 38.6 bin metrekarelik yeni üretim alanı elde edilecek ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlanacak. Burası çok hızlı bitti. Biz benzer bir fabrikayı başka yerde 3 yılda tamamlayabildik. Bu da oradaki yerel ve mülki idarenin size verdiği destek veya zorluğun bir göstergesidir. Biz bu işletmeyi 7 ay gibi bir zamanda tamamladık. Bu yerel ve mülki idarenin bize verdiği desteğin bir göstergesidir. 4 binin üzerinde Bozüyüklü emektarımız bizimle çalışıyor ve emeklerini bizlerle paylaşıyorlar. Bizler bu değeri beraber oluşturduğumuz için Bozüyük ve Bozüyük halkına minnettarız. İnşallah yakın bir gelecekte 4.’üncü işletmenin 3.’üncü fazını da açacağız. Bunu bitirdikten sonra Düzdağ yolumuza doğru yeni fabrikalarımızın temelini de hep birlikte yaparız” dedi.

2-181.jpg

Ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında, “Göreve geldiğimiz günden buyana yatırımlar noktasında grubumuz olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birilerinin ekonomik anlamda çok büyük kriz olacak şeklinde söylemler arasında ilçemize bu büyük yatırımı kazandıran Eczacıbaşı grubuna çok teşekkür ediyorum. Bu hem ülkemiz hem de ilçemizin güçlü bir şekilde ayaklarının üzerinde durduğunun bir göstergesidir. İlçe olarak büyük sanayi kuruluşlarıyla anılıyoruz ve anılmaya da devam edeceğiz. Bu yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

3-111.jpg

Vali Süleyman Elban ise,"Malumunuz özellikle son 8-9 yıldan beri dünyada büyük ciddi bir ekonomik kriz ve daralma yaşanıyor. Gün olmuyor ki bir ülkede mali bir kriz ortaya çıkmasın ya da iflasını açıklamayan bir dünya şirketi ortaya çıkmasın ama bu 2008’den bu yana sanki başka bir dünyada yaşıyormuş gibi ülkemizde ciddi bir kriz emaresi ya da çok büyük bir ekonomik sıkıntı yaşamadık. Bunun üzerine katlanarak bölgesel sıkıntılarda vardı. Etrafımızdaki ülkelerden kaynaklı çok ciddi istikrarsızlıklar ortaya çıktı. Buna rağmen sarsıldık ama ekonomik olarak yine çok ciddi bir krize girmedik ve yaşanan son süreçten sonra artık bütün dünya Türkiye’nin diz çöktüğünü düşündü ve Türkiye’ye artık ne yabancı yatırımcı gelir ne de Türkiye’de kimse yatırım yapar dedi ama buna rağmen ülkemizin dört bir tarafında fedakar iş adamlarımız ve insanımız yatırımlar yapmaya devam ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de yaklaşık 60 yıl önce sektöre adım atmış ve 40 yıl önce de Bozüyük’ümüze gelmiş sektörün lideri Eczacıbaşı burada bu cesaretlice ve kahramanca yatırıma ekonomik alandaki gelişmeye katkı sunmaya devam ediyor. Açılışını yapacağımız seramik sağlık gereçleri 4. İşletmenin ilk fazı bundan sonra bu fazlarında umarım devamı gelir. Yeni yapılacak tesislerin devamı olmasını temenni ediyorum” dedi.

4-041.jpg

Konuşmaların ardından fabrika gezilerek Vali Elban ve beraberindekilere fabrika hakkında teknik bilgi verildi. Ağaç dikimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

Törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcısı ve Bozüyük Kaymakam Vekili Ekrem Ballı, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, Başkan Yardımcısı Oğuzhan Gürsoy, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Fabrika Direktörü Tuna Tümer, bazı fabrika müdürleri, kurum müdürleri, sendika başkanları, fabrika çalışanları ve davetliler katıldı.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 16652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum