EĞİTİMDE SEFERBERLİK BAŞLATILDI

EĞİTİMDE SEFERBERLİK BAŞLATILDI

Bozüyük'te, eğitimin sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında tüm paydaşların katılımıyla bir toplantı yapıldı. 

Toplantıda ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik tarafından okul servis araçlarının işleyişi ve denetimi, okul giriş ve çıkış saatlerinin belirlenmesi ve güvenlik tedbirleriyle alakalı bilgilendirme yapıldı. Ardından Komiser Tahir Oğul tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak okul güvenliği ve kamera sisteminin entegrasyonuyla ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgi paylaşıldı. Devamında ise İlçe Sağlık Müdürü Kenan Koçak tarafından okullarda uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilgili nasıl mücadele edilebileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Hasan Yaman, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan bu toplantılar ile eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin amaçlandığını söyledi. Bunun içinde ülke genelinde seferberlik başlatıldığını kaydetti.

seferberlik-baslatildi2.jpg

Kaymakam Hasan Yaman konuşmasının devamında, “Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde tüm okullarda bir risk analizi yapılmak isteniyor. Bu risk analiziyle okullar arasında sınıflandırmalar oluşturuluyor. 1., 2. Ve 3. risk grubunda olan okullarda şeklinde bir sınıflandırma yapılıyor. Bu risk gruplarındaki her okulumuza güvenlikle ilgili bir koordinasyon görevlisi atanıyor. Bu koordinasyon görevlisi risk grubuna göre okul görevlileriyle 1. risk grubunda ise hafta bir kez, 2. risk grubunda ise 2 haftada 1 kez, 3. risk grubun da ise ayda bir kez olmak üzere değerlendirmeler yapılıyor. Burada ki temel amacımız eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürümesidir. Bozüyük’te 13 bin 714 öğrencimiz okulların açılması ile birlikte eğitim öğretime başlayacak. Eğitim öğretim de sağlıklı bir sonuç almak istiyorsak bu konu sadece okula havale edilerek olmuyor. Sadece okul ve öğretmene havale edilerek etkili bir sonuç alınmıyor. Tüm etkenlerin ciddi bir motivasyon sağlamasıyla tüm aktörlerin hedefe yönelmesiyle sonuç alınıyor. Yoksa sadece bir gruba bu işin havale edilmesiyle etkili sonuç alındığına ben bugüne kadar tanık olmadım. Arkadaşlar az önce istatistikleri verdi. Okul içinde şiddet olayları bizlerde yok denecek kadar az. Ama maalesef uyuşturucu kullanımı tüm Türkiye’de olduğu gibi bizde de yaygınlaşıyor. Bu konuda bir farkındalık uyandırmak gerekiyor. Bunun temini ve kullanımı konusunda bunlar büyük önem arz ediyor. İlgili kurumlarımızca fiziki tedbirler tabi ki alınacak. Ancak bu sanal alem çok ciddi bir düşman. Çocuklarımız bilgisayar ve akıllı telefonlar aracılığı ile sınırsız bir dünya ve milyonlarca bilgiye ulaşıyor. Artık bir tuşa basmakla her türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Bunun kontrolü olması da çok büyük önem arz ediyor. Bu kanalla çocuk suçları ve dolandırıcılık olaylarının arttığını gördük. bU nedenle son dönemlerde bilişim suçları diğer suçlara oranla bir artış gösterme temayülü içerisinde yer alıyor. Ben eğitim öğretimin geçen yıllara oranla daha da başarılı olmasını temenni ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimizi de gerçekten tebrik ediyorum. İlçemiz ilimizde en başarılı ilçelerimizden birisi. Bu toplantılarda sizlerin söyleyecekleri bizler için çok önemli. Sizlerden gelen katkıları bekliyoruz” dedi. 

Konuşma ve açıklamaların ardından okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarların eğitim öğretim konusundaki istekleri dinlenerek ilgili kurum yetkililerince soruları cevaplandırıldı. Kaymakam Hasan Yaman başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan yardımcısı Nazmi Kuru, İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Komiser Tahir Oğul, İlçe Sağlık Müdürü Kenan Koçak, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.