EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

EL EMEĞİ GÖZ NURU ESERLER SERGİLENDİ

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince açılan kursların yıl sonu sergisi görücüye çıktı. Serginin açılışı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler katılımcıların beğenisine sunuldu. 

1-086.jpg

Serginin açılışına Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Müftü Necati Akkuş, bazı daire müdürleri, kursiyerler, öğreticiler ve vatandaşlar katıldı. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, programda yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerinin çalışmalarından bahsetti. Günümüzde hayat boyu öğrenmenin öneminin arttığına dikkat çeken Tospatlı şöyle devam etti:

'ÖĞRENME DOĞUMLA BAŞLAR, ÖLÜMLE BİTER'

"Öğrenme doğumla başlar, ölümle biter. Hayatın her döneminde kişiler öğrenmeye ihtiyaç duyarlar. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin önemi hızla artmıştır. 

Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi, gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması, yetişkinlerin bilgi toplumuna uyumu, sanayimizin rekabet gücünün yükseltilmesi hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesiyle doğru orantılıdır. 

'HER KESİMİN EĞİTİM İHTİYACI SAĞLANMAKTA'

Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığıyla bu görev halk eğitim merkezlerine verilmiştir. Bu görevi yerine getirirken tüm resmi ve özel kurumlar, dernek ve vakıflar, meslek odaları ve şirketlerle işbirliği yapılması teşvik edilmiş; toplumumuzun her kademede eğitim ihtiyacı sağlanmaya çalışılmıştır" ifadelerini kullandı.

2-078.jpg

'KATKI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Belediye Başkanı Selim Yağcı'da el emeği göz nuru eserlerin büyük kıymet taşıdığına vurgu yaparak, ilimizin hemen her noktasında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi'nin hayat boyu öğrenmeye katkı sağlamaya çalıştığını belirterek şunları kaydetti:

"Bizlerde belediye başkanlığı olarak yapılan çalışmalara katkı sağlama çabası içindeyiz. Artık bir şeyi yapmak tek başına yeterli değil. O işi en iyi, en verimli ve sürdürülebilir şekilde, ekonomik olarak ortaya koymak çok önemli. Halk eğitim merkezlerinde bir işin bir taraftan yapılması öğretilirken o işin gerekli ölçüde sürdürülebilmesi noktasında da standartlar ötesi çalışmalar yapılıyor. 

Gençlerimize, çocuklarımıza güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Birlik içerisinde olunca da güzellikler hep birlikte ortaya çıkıyor. Birçok organizasyon yapabilirsiniz ama siz değer verip gelmezseniz hiçbir anlamı yok. Bu çalışmalara değer kazandıran kursiyerlerimizi kutluyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

ÖĞRENCİDEN ÇOK KURSİYER VAR

3-045.jpg

Protokol konuşmaları kapsamında son olarak söz alan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise 44 bin vatandaşın halk eğitim merkezlerinde eğitim aldığını ve bu rakamın okullarda eğitim-öğretim alan öğrenci sayısından fazla olduğunu söyledi. Eğitimin en önemli konuların başında geldiğini kaydeden Vali Nayir,"İlimizde son dönem içerisinde 44 bin insanımızın halk eğitim çalışmalarından istifade ettiğini düşünürsek okullarımızda eğitim alan 39 bin öğrenciden daha fazla olması çok güzel. Bu eğitime olan ilgiyi göstermesi açısından gerçekten güzel bir seviye. Daha iyisini yapmak içinse gayretler devam ediyor. Halk eğitim kurslarımız kültürümüz için önemli. Tarihimizden getirdiğimiz nakışları, desenleri bu kurslar sayesinde yeni nesillere aktarıyoruz, canlı tutuyoruz. Halk eğitim kurslarımız, özgüveni sağladığı için önemli.

Bizler bu kursların önemini fark ederek daha iyi imkanlara sahip olması için varolan imkanlarımızı seferber ediyoruz. En önemlisi kursiyerlerimiz bu kurslara rağbet ediyorlar. Ben kursiyerlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından minikler tarafından sergilenen drame aksesuarları defilesi büyük beğeni topladı. 

4-022.jpg

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince açılan kursların yıl sonu sergisi, katılımcıların el emeği göz nuru eserleri gezmesi ile sona erdi.  

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1806 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum