ELDEMİR VE BAKICI'DAN YENİ BOZÜYÜK GAZETESİ'NE ZİYARET

ELDEMİR VE BAKICI'DAN YENİ BOZÜYÜK GAZETESİ'NE ZİYARET

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir beraberindeki Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve Yüksek Mimar Hayrettin Eldemir ile birlikte Yeni Bozüyük Gazetesi’ni ziyaret etti.

24 Haziran 2018’de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde Bilecik AK Parti 2. Sıra adayı olan Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir yaklaşan seçim öncesinde Bozüyük ziyaretlerine devam etti. Milletvekili Eldemir, beraberindeki Başkan Bakıcı ve İlçe Başkanı Çetin ile birlikte Yeni Bozüyük Gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce’yi ziyaret ederek Bozüyük’te yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Son 3 yılda Bozüyük’e muazzam eserler kazandırdıklarını kaydeden Eldemir, bunun yerel idare ile genel idarenin uyum içinde çalışmasına bağlayarak Başkan Bakıcı’ya övgüde bulundu. Eldemir: “Biz Bozüyük’e 3 yılda muazzam eserler kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz. Bozüyük’teki en büyük avantajımız yerel ile genelin fevkalade uyum içerisinde  çalışıyor olmasıdır” dedi. AK Parti Milletvekili adayları olarak güçlü bir ekip olduklarını kaydeden Eldemir: ‘24 Haziranda Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk seçimini yapacak. Milletimizin karşısında bundan sonra hükümet krizleri olmayacak. Güçlü hükümeti, vatandaş seçecek güçlü yasamayı, vatandaş seçecek. Bizde AK Parti olarak Bilecik’te en güçlü liste olarak hemşehrilerimizin karşısındayız. Selim Bey 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış bir arkadaşımız, bizde 25-26. Dönemlerde Bilecik'imizi mecliste temsil etmiş bir Milletvekiliyiz. Biz güçlü bir ekibiz, güçlü adaylarız. Bilecik’ten en yüksek oy oranını alıp iki Milletvekiliyle AK Partiyi temsil etme noktasında çaba ve gayret sarf ediyoruz. Şuanda sahayı birebir geziyoruz. Bütün hemşehrilerimizle kucaklaşıyoruz. Daha güzel günler için daha güzel Bozüyük için, daha güzel Bilecik için, daha güzel Türkiye için hedeflerimizi anlatıyoruz. Onlarında teveccühüne mahzar olmaya çalışıyoruz. İlginin fevkalade güzel olduğunu görüyorum. Güzel olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde de hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

eldemir-ve-bakicidan-yeni-bozuyuk-gazetesine-ziyaret2.jpg

'3 YILDA MUAZZAM ESERLER KAZANDIRDIK'

Daha sonra Bozüyük’e son 3 yılda yapılan ve bundan sonraki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Milletvekili Eldemir “Biz Bozüyük'e 3 yılda muazzam eserler kazandırdık ve kazandırmaya da devam edeceğiz. Bozüyük'teki en büyük avantajımız yerel ile genelin fevkalade uyum içerisinde  çalışıyor olması. Son 3 yılda 8 tane Milli Eğitim yatırımımız var. Yüksek Okulla beraber dokuz tane, bunun yanında kapalı spor salonu ve yurtları da ilave edersek 10-12 gibi bir sayıya ulaşıyoruz. Üç tane TOKİ'nin olduğu bölümde okulumuz var. Bir tane Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımını tamamladık, Tekke Mahallede bir Meslek Lisesi yapıyoruz,  Kovalıca yolunda İmam Hatip Lisesi tamamlandı. Bunun yanında bir tane Anaokulu tamamladık ve bir tanede Anaokulu programımızda var. Şu anda Bilecik'te tek ikili eğitim yapan Saffet Şeker Ortaokulu'nun yanına 32 derslikli yeni bir okul yapıyoruz. Onunda bu ayın sekizinde ihalesi var. Gençlik Spor anlamında fevkalade önemli yatırımlara bu dönem imza atmaya başladık. Kapalı Spor Salonumuzun temeli atıldı, inşaatı devam ediyor. Çok ihtiyaç duyduğumuz yüzme havuzunu Bozüyük'e kazandıracağız. Şu anda projelerini yaptırıyoruz. Genel idareden Spor Toto Teşkilatı ile birlikte güzel bir şekilde uyum içerisinde Belediye Gençlik Spor Bakanlığı ile Kapalı Yüzme Havuzunu yapacağız. Tabi stadyumda biliyorsunuz tribünlerle alakalı kullanılamaz raporumuz var. Burada biran önce tribünlerin yapılmasını sağlayacağız. Buda önümüzdeki dönemde yapacaklarımız. Diğer yandan Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün şuanda devam eden 4 tane işimiz ve bir tanede tamamlamış olduğumuz işimiz var. Tekke Mahalle camisini onardık, restorasyonunu yaptırdık. Soğukpınar Camisi'nin restorasyonu devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacak. Kumral Abdal Türbemizin restorasyonu devam ediyor. Hamza Bey Türbesinin ufak çaplı restorasyonu yapıldı. Ve herşeyden önemlisi Hal Camimiz Belediyemizle birlikte orada yapmış olduğumuz plan çalışması sonucunda eskisini yıktık yenisini fevkalade güzel bir cami yapıp orada 1600 kişilik büyük bir cami yapılacak. Yaklaşık olarak KDV dahil 4 Milyondan fazla bir yatırımla bir cami inşa ediyoruz. Sadece bunlar mı? Bunlarda değil. Ulaştırma anlamında benim vekil olduğum dönemde rötuş yapılacak işler vardı biliyorsunuz. Bozüyük bütün her yere duble yollarla bağlanıyor.  Rötuş yapılacak işlerden biri bu Eskişehir istikametinde  devam eden Organize Sanayi, Poyra yolu üzerinde arka arkaya köprülü kavşaklar yapıldı. Bunların çevre düzenlemeleri yapılıyor.  Akpınar Köyümüzün içerisinde kavşakla ilgili bir düzenleme gerekiyordu. Şu anda Akpınar Mahallemizin can ve mal güvenliğinin tedbiri açısından bu kavşak düzenlemesini yaptık. Sizinde çok iyi bildiğiniz Kütahya kavşağında sürekli bir kaza oluyordu.  O dönüşte ki sorunu da karayollarına hallettirdik.

'HEMZEMİN GEÇİTLER SORUN OLMAKTAN ÇIKIYOR'

Bunun yanında Bozüyük'te belediye çalışmalarına destek olarak alt yapı çalışmalarımızın tamamlandığı bölgelerde de elektrik şebeklerini yer altına almaya çalışıyoruz. Diğer yandan Bozüyük Sanayimizin beklediği Lojistik Merekezi’nin birinci etabı bizim dönemimizde tamamlandı. Şimdi ikinci etabını ihale ettik.  Bunun yanında Devlet Demiryolları şehrimizin ortasından geçip Bozüyük'ümüzü ikiye bölüyor. Biz bundan sonra hemzemin geçitlerinde can ve mal güvenliği açısından hepsini köprülü kavşak yapalım istedik. Birincisi olan Yeşilkent Kavşağını tamamladık. İkincisini şimdi Belediye Düğün Salonunun orada alt geçit olarak yapacağız. Üçüncü olarak Belediye Mezbahamızın orada bir tane daha köprülü kavşak yapacağız. Sonuçta hemzemin geçitsiz, köprülü kavşaklarla şehri, demir yolunun bölmediği bir hale getirmiş olacağız. Bunun yanında burada genel idare ile yerel idarenin gerek Kültür Bakanlığı yatırımlarında; Metristepe bu dönemde tamamladığımız bir kültür merkezi oldu. Albay İbrahim Çolak Müzesi bu dönemde tamamladığımız bir müzemiz oldu. Diğer yandan Akpınar Şehitliğimizin oraya özel bir proje yapıp orada da Kültür Merkezi şeklinde Akpınar Şehitliğini yapmak önümüzdeki dönemde bizim hedeflerimizin arasında yer alıyor.

eldemir-ve-bakicidan-yeni-bozuyuk-gazetesine-ziyaret3.jpg

'BOZÜYÜK'E İÇME SUYU BARAJI İNŞA EDECEĞİZ'

Bunun yanında Bozüyük'ün gelecekte 50-60 yıl sonrasını çözme adına veya içme suyu problemi olmaması adına ilçeyi bir tane içme suyu barajı kazandırmak için proje çalışmalarını başlattık. Bozüyük'ün Kuzey Doğu Bölgesinde ki bir vadide Bozüyük Barajını inşa edeceğiz. Alt yapıda Devlet Su İşlerimiz Bozüyük'ümüzün atık su evsel arıtma tesisi projesini hazırlandı. İnşallah önümüzdeki dönem bu evsel atık arıtma sisteminin yapılacağı bir dönem olacak.

Bunun yanında Bozüyük'ün içinden geçen bir Kocadere var, orada muazzam bir yatırım yapıyoruz. Bozüyük'ün bir ucundan bir ucuna hem yürüyüş parkurlarıyla fevkalade güzel bir yer olacak. Devlet Su İşlerimiz bu kanalıda şu anda taşkın koruma ve dere ıslahı çalışmasını yürütüyor. Şuan 3 yıla sığdırdığımız şeyleri alt alta sıraladığımızda çok ciddi muazzam bir yatırım var. Daha unuttuklarımız var, burada köylerde yaptıklarımız var” diyerek köylerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Ziyaretin sonunda AK Parti Milletvekili Halil Eldemir Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sinan Önce'ye misafirperverliği nedeni ile teşekkür ederek ziyaretin anısına plaket takdim etti. Milletvekili Eldemir ve Başkan Bakıcı Önce’ye çalışmalarında kolaylıklar dileyerek oradan ayrıldı.

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1701 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.