'Elimizi taşın altına koymak zorundayız'

'Elimizi taşın altına koymak zorundayız'

Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek, toplumsal farkındalık ve medyanın sorumluluklarının anlatılacağı, “Uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolü” paneli bir çok ulusal ve yerel medyanın katılımı ile Ankara'da gerçekleşiyor.

Uyuşturucu ile mücadeleye dikkat çekmek, toplumsal farkındalık ve medyanın sorumluluklarının anlatılacağı, “Uyuşturucu ile mücadelede medyanın rolü” paneli bir çok ulusal ve yerel medyanın katılımı ile Ankara'da gerçekleşiyor.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılım sağlayacağı program bugün saat 10.00’da Ulucanlar Cezaevi Müzesinde başladı. Programa gazeteci ve akademisyenlerde katılım sağlayarak konuşmacı olarak katkı sağladı. Erdallar Basın Yayın Kuruluşları Sahibi Mücahid Erdal'da, 'Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü' paneline katılım sağladı.

s.jpg
Panel'in 1. oturumda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Osman Celbiş’in başkanlığını yapacağı “Toplumsal Farkındalık” panelinde Gazeteciler Hande Fırat, Zafer Şahin, Deniz Gürel ve Yeşilay Ankara Şube Başkanı Sevilay Aslan konuşmacı olarak katıldı.
2. oturumda ise Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop’un oturum başkanlığını yapacağı, “Medya ve İletişim” panelinde Gazeteciler Emin Pazarcı, Mehmet Acet, Melik Yiğitel, Hacı Yakışıklı ve Çocuk Ergen ve Aile Danışmanı Senem Yıldız yer alıyor.

20231010-uyusturucu-ile-mucadelede-medyanin-rolu-630156-64b2f834c00adf787acd.jpg
Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, uyuşturucu ile mücadele konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini belirtti.
'Çocuklarımız bizim her şeyimiz'
Başkan Burhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bu konu gerçekten çok önemli bir konu. Özellikle 'Uyuşturucu ile Mücadele' konusunda Bakanlığımızın, Sivil Toplum Örgütlerinin yapmış olduğu faaliyetlerde fevkalade önemli ama daha da bu faaliyetlerin artması gerektiği kanaatindeyiz. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Öpmeye koklamaya kıyamadığımız çocuklarımız malesef arkadaş çevresinin etkisiyle bir takım sosyal sorunların etkisiyle uyuşturucu illetine ulaşıyorlar. Ya ailemizde bu illete ulaşan ya çevremizde ya toplumda malesef bunları sıkça görüyoruz.

bad6a023-c1ec-47ba-bbb3-91c8b32a7b23.jpg
'Elimiz taşın altına koymak zorundayız'
O yüzden bu konularla ilgili bizim bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Hem ulusal medyadaki değerli kuruluşlarımız hem de buradaki yerel medya vasıtasıyla farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Bizlere bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları destek verdiler. Gazeteci arkadaşlarımız çok ciddi özveride bulundular. Biz teklif ettiğimiz zaman dediler ki; ya bu ne demek, bu hepimizin yarası bu konuda biz elimizden geleni yapmak zorundayız. Elimizi taşın altına koymak zorundayız çünkü hepimizin çocuğu potansiyel adaydır. O Yüzden her şeyden önce uyarmak farkındalık oluşturmak bizim için fevkalade önemlidir.

176e9a78-d37a-4704-b80d-bfc79eeda6f0.jpg
'Sadece yerel medyanın sorunlarını çözmeye çalışmıyoruz'
Bizler Anadolu Yayıncılar Derneği olarak sadece yerel medyanın sorunlarını çözmeye çalışmıyoruz. Ülkemizi ilgilendiren sosyal organizasyonlarda, sivil toplum örgütlerinin yapması gerektiği çalışmalarında da etkin faaliyetler yapıyoruz. Bize 15 Temmuz'da, Anadolu medyası olarak tıpkı buradaki ulusal medyadaki dostlarımız gibi darbeye karşı durduk bir ay boyunca meydanlarda yayın yaptık. Yine deprem felaketi konusunda Anadolu Yayıncılar Derneği olarak bir farkındalık çalıştayı yapıp gazetecileri deprem bölgesine götürdük. Oralarda ki durumu kamuoyu ile paylaştık. Bizler duyarlı sivil toplum çalışması yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.