EN ÇOK SATILAN FİDAN HANGİSİ ?

EN ÇOK SATILAN FİDAN HANGİSİ ?

Bahar mevsimine girilmesiyle Bilecik'te meyve fidanını satışlarına başlanırken, vatandaşlar en çok ceviz fidanını tercih ediyor. 

en-cok-satilan-fidan-hangisi-4.jpg
Her hafta pazartesi günü merkez Hürriyet Mahallesi’nde kurulan Kapalı Pazar’da elma, armut, kiraz, vişne, kayısı, hurma ve ceviz fidanları müşterisini bekliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çeşitli sebze ve meyve fidanları piyasada boy göstermeye başlarken, fidan satıcıları fiyat artışının satışları kötü etkilediğini ifade ettiler. 

en-cok-satilan-fidan-hangisi-2.jpg
Fidan fiyatlarındaki artıştan dolayı geçen yıllara göre satışlarında bir gerileme yaşandığını belirten satıcıları Murat Burgaz, “Bunlar muhtelif elma, armut, kiraz, vişne, kayısı, hurma, ceviz, asma yani muhtelif fidanların hepsi burada mevcut. Hepsi aşılı fidanlar ve bizler Bursa'dan alıyoruz. Çünkü bu fidanlar orada yetişiyor. Ben yaklaşık 25 yıldır Bursa'dan Bilecik'teki pazara çeşitli fidanlar satmaya geliyorum. Şu an fidanlar 10 TL'den başlayarak, 50 TL'ye kadar çıkıyor. En çok ceviz fidanı tercih ediliyor ve bunun fiyatı da 15 TL'dir. Diğer meyve fidanları 10 TL'den başlayarak, fidanına göre değişkenlik gösteriyor. Şuan satışlarımızda biraz hareketlenme ve talep var, ama piyasalardan dolayı biraz düşüş de yaşanmıyor değil. Geçen yıl 10 TL olan fidanlar bu yıl 15 TL'ye çıktı" dedi.
 

en-cok-satilan-fidan-hangisi-3.jpg

Vatandaşlara uyarı 
Fidan satıcısı Murat Burgaz, vatandaşlara bir takım uyarılarda bulunarak, "Bazıları aşılı ceviz diye deli ceviz diye adlandırılan fidanları satıyorlar. Diğer meyve fidanları da sahte, onları burada 'aşılı' diye pazarlıyorlar. Bu fidanları almasınlar bunlar fazla meyve vermez. Ben bu satıcıları iki sefer Bilecik'te İl Tarım Müdürlüğü’ne söyledim. Gölpazarı İlçe Ziraat Teknisyenlerine söyledim. Onlar fazla ilgilenmediler. Biz kendimiz üretip kendimiz satıyorlar, onlar sahtesini yapıyor” dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 6639 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum