‘ENDİŞELER ORTADAN KALKACAK’

‘ENDİŞELER ORTADAN KALKACAK’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aralık ayı olağan belediye meclis toplantısında, Şerifpaşa Camii meydan düzenlemesi çalışmalarına ilişkin eleştirilere son noktayı koydu. CHP’li Seyfi Özgen’in kamuoyunun çalışmalarla ilgili endişeleri dile getirdiği sorusuna cevap veren Başkan Yağcı, “Çalışma tamamlandığında endişelerin hepsi ortadan kalkacak” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cemaatin ve halkımızın o bölgedeki talebi abdesthane ve zemine yapılacak bir tuvaletti. Bizde oraya 20-25 kişilik bir abdesthane yaptık. Abdesthane kapısının camiye bakması eleştiriliyor, abdesthane kapısı elbette camiye bakacak. Cemaat abdesthaneden çıktıktan sonra caminin önüne gelecek ve namazını kılacak. Cami avlusu eskiye göre daha geride yani avluda herhangi bir daralma söz konusu olmamakla beraber genişlemiş durumda.

Yolun kodu da bahçenin koduna göre ayarlanacak. Biz oraya şehir tuvaleti yapmadık, abdesthane yaptık. Bayan vatandaşlarımız içinde yola bakan taraftan ayrı bir kapı verildi. Abdesthanenin camiye bakan cephesi 3 boyutlu malzeme ile kaplanacak. Hiç kimse endişe etmesin, çalımalar tamamlandığında tüm endişeler ortadan kalkacak” dedi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2175 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.