ERBAKAN ŞAŞIRTMADI

ERBAKAN ŞAŞIRTMADI

Mücahid ERDAL

Erbakan Vakfı Bilecik Şubesi tarafından düzenlenen Fatih Erbakan’ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeniden Büyük Türkiye" konferansı Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde pazar akşamı saat 20:00'de yapıldı.

Dolu salona seslenen Fatih Erbakan 15 yıllık Ak Parti iktidarını eleştirdi. Siyonistlerin, dış güçlerin stratejisi Büyük Ortadoğu Projesine Ak Parti'nin destek olduğunu iddia etti. Erbakan, ortadoğuda yaşanan mezalimden Ak Parti iktidarını sorumlu tuttu. Ülke Ekonomisi açısından Ak Parti'nin borçlanma ve faiz ekonomisi yürüttüğünü idda eden Fatih Erbakan, Milli ve üretime dayalı ekonomi gözetmediğini söyledi. 15 yıl içinde 150 milyar dolarlık hizmet karşılığında ülkenin 450 milyar dolarlık borçlandığını ifade ederken, ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini, sermaye sahiplerinin varlık fonu aracılığı ile ülkenin bor madenleri gibi milli değerlerine hipotek koyduğunu söyledi. Salonda bulunan bazı Ak Partililer salonu terk etti.

erbakan-sasirtmadi1.jpgErbakan Vakfı Bilecik İl Başkanı Ahmet Özvatan ve İbrahim Meral'in  konuşmalarının ardından kürsüde yerini alan Fatih Erbakan konuşmasını kuruluşun beşiği olan Bilecik'te yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

erbakan-sasirtmadi2-3.jpg

Necmettin Erbakan'a Duyulan Özlem.

Konuşmasına Necmettin Erbakan'ın milli görüşe olan bakış açısına, fikirlerine ve projelerine duyulan ihtiyacı vurgulayarak devam eden Fatih Erbakan, Erbakan Hoca'nın geçmişten bugüne yaptığı tüm ikazların haklılığından bahsetti.

Avrupa Birliği ve Büyük Orta Doğu Projesi

Avrupa Birliği ve Büyük Orta Doğu Projesi adına atılan adımların yanlış olduğunu belirten Fatih Erbakan atılan bu adımlar kapsamında Türkiye'nin büyük yaralar aldığını ülkemize olan yansımasının olumsuz olduğunu ifade etti.

Bizi Kıskanıyorlar

Dış güçlere yöneltilen bizi kıskanıyorlar ifadesinin altının boş olduğunu belirten Erbakan sayısal verileri örnek göstererek bu görüşünü savundu ve aynı zamanda Türkiye’nin ithalat-ihracat ve ekonomik durumuna da değindi bu konularda kıyaslamalar yapan Erbakan endişelerini dile getirdi.

Varlık Fonu

Varlık fonuna emanet edilen kurum ve kuruluşların önemini vurgulayan Fatih Erbakan bu husustaki tehlikenin derecesine dikkat çekti.

Gerçekleştirilen Projeler

Bu dönemde gerçekleştirilen projeleri Erbakan Hoca’nın daha önceden dile getirdiğini öne süren Erbakan projelerin gerçekleşmesine karşın ekonomik açıdaki dengesizliğini ifade ederken yerli ve milli üretime gereken önemin verilmediğini ifade etti.

erbakan-sasirtmadi4.jpg

Yeni Türkiye için

Yeni Türkiye için yatırım üretim istihdam ekonomisine yönelmesi gerektiğini belirten Erbakan bu konudaki eksikliklerin nasıl giderileceği konusunda Yassı Çelik fabrikası örneğini verdi. Necmettin Erbakan’ın döneminde kurduğu fabrikaların stratejik önemine de değinen Erbakan  “Yeniden büyük Türkiye, ancak ve ancak borç ve faiz ekonomisinden kurtulmakla, milli kaynakları ortaya çıkartarak, bu kaynaklarla yatırım üretim ve istihdamı sağlamakla olabilir” dedi.

 

Bu haber toplam 6851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum